Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Помощ! Току-що получих sms от бившия си

 

Оценка: (5/5)

 
"Да" или "Не" на контакти с екса

Не се паникьосвай, когато видиш на екрана, че ти е писал мъжът, с когото се раздели преди време. Просто не му отговаряй.

Помощ! Току-що получих sms от бившия си

Усмихната или тъжна е зодията ти? Виж тук ⇒

Хороскоп на тъжните и веселите зодии

Телефонът ти вибрира, поглеждаш го и „О, ужас!“, на екрана кротко грее името на бившия ти (или гадния прякор, с който си го записала след като се разделихте). Какво да правиш?

►►►Не му казвай това никога!

„След ужасна раздяла блокирах бившия си където е възможно. Разкарах всички снимки, изхвърлих тениските му. Изобщо – направих каквото можах, за да изхвърчи той в небитието, но не намерих сили да блокирам номера му. И не, не защото исках да си го върна, но ми се искаше той да поиска да се върни при мен. Искаше ми се да му липсвам така, както той на мен. Исках да знам, че мисли за мен така, както навремето присъстваше в моите мисли. Исках да разбере, че е загубил тази, която щеше да му даде всичко.

Помощ! Току-що получих sms от бившия си

Но най-много ми се искаше той да се опита да си ме върне, за да му кажа „НЕ“!

След като се разделихме, се чувствах ужасно. Болеше ме сърцето, на практика не ставах от леглото. Взех си болничен, отказвах да се срещам с приятели.

Телефонът беше винаги до мен и всеки път, когато звъннеше, изпадах в паника с надеждата, че ще е ексът. Но никога не беше той. И всичко това, защото той беше контролиращият във връзката. Той постоянно звънеше и пишеше, а аз му отговарях на секундата. Бях марионетка в ръцете му и дотолкова бях свикнала с този факт, че загубих независимостта си.

Когато най-накрая успях да скъсам въжетата на зависимостта, той загуби контрол над мен и се опита да манипулира това, което мислят за мен другите. Пускаше слухове, опитваше се да повлияе на мнението на общите ни познати. Той петнеше името ми, все едно аз бях проблемът в отношенията ни и бях виновна за всичко. Аз, разбира се, исках от него още повече обяснения защо постъпва така с мен.

Дните минаваха, след това седмиците, месеците – и аз постепенно идвах на себе си. Щастието ми се върна, чувствах се уверена и спокойна. Продължавах напред и когато телефонът ми звънеше, не си мислех, че може да е той.

Но, един ден...се оказа той.

►►►Забрави го лесно и бързо

Във всяка една връзка жената се надява да чуе тези мили, галещи душата, две думи, но след раздялата започваш да се надяваш на други – и той ми каза точно това: „Ти беше права“.

Първо, да, благодаря, че съм била права, но в какво точно? След като обсъдих с приятелките си sms-а, стигнахме до единодушния извод: „Нещо не е като хората!“

Когато ти пише бившият, и ти изпраща съобщение, на което ти вече отдавна си спряла да се надяваш, никога не му отговаряй. НИКОГА! Ако не звънне да поговори с теб, да се извини, да те чуе как си и да поиска прошка, бъди сигурна, че той просто опипва почвата и изобщо не се чувства виновен за нищо.

Помощ! Току-що получих sms от бившия си

Някакво странно съобщение, като моето „Ти беше права“ – това е още един вид манипулация, която доказва, че той просто се опитва да провери дали още изпитваш нещо към него. Пише това, за да получи отговора ти като потвърждение, че ти все още не си безразлична към него. Бившият ти не иска да го забравяш напълно.

Тези, които искат да контролират всичко, всъщност са слаби хора, защото използват другите, за да се почувстват добре. По-скоро той е имал лош ден, пострадало е егото му и е имал нужда да повиши самооценката си. Той е бил сигурен, че само да ти помаха с пръст и ти ще хукнеш при него... Само че, не е познал. Този път ти постави точката. И не отговаряй.“


Виж ощеНово в Cosmo