Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Отражението – най-добрият начин да намериш любовта

 

Оценка: (0/5)

 

Въпреки че в последно време жените се отърваха от много социални полови роли, една остана непоклатима: труднодостъпната.

Отражението – най-добрият начин да намериш любовта

В много потенциални двойки жените все още чакат мъжете да изпратят първото съобщение, да ги поканят на среща, да им поднесат цветя, да им се обадят и да попитат как е минал денят им, да ги помолят да се омъжат за тях... Очаква се от мъжете да са проактивни, докато от жените – да се правят на незаинтересовани и да се колебаят.

Виж как изглежда ежедневието на всяка влюбена двойка (снимки долу):

Любов в пастелни цветове

Практиката да караш мъжа да те преследва съществува сякаш открай време и произхожда от неравната силова динамика между половете, казва Артър Маркман, професор по психология в Университета на Тексас. „Играта на недостъпност показва, че жените „не са прекалено лесни“, и съответно – по-малко желани,“ казва Мариса Коен, доцент по психология в колеж в Сейнт Франсис. Каква е истината? Да се правиш на недостъпна, рядко произвежда желания ефект. Вярно е, че това ще прогони досадниците, които просто търсят лесния секс, но когато наистина харесваш някого, не е нужно да се правиш на прекалено хладна или ентусиазирана.

Проучванията показват, че трябва да покажеш известен интерес. Дори трябва да направиш и следваща крачка. Добре е да правиш същата стъпка, която прави и мъжът. „Усещането е малко странно, когато само едната страна е активна,“ казва Маркман. „Особено когато става дума за лесни неща, като писането на sms-и. Когато правиш огледални усилия, може понякога ти да поемеш инициативата. Например да го поканиш на втора среща. И обикновено се получава добре.“

Отражението – най-добрият начин да намериш любовта

„Когато жените поемат водещата роля и полагат усилия за някого, с когото са съвместими, те вече на са пасивни в ухажването,“ казва специалистът по ухажване Джули Спира. „Огледалните действия показват, че имаш интерес към връзката, което облекчава мъжете, които не знаят каква точно е позицията им спрямо теб.“ А когато и двете страни са активни, е по-вероятно да започнат връзка, която ще бъде и по-равнопоставена. Следвай тези съвети, за да се отървеш от старите игри и да се научиш как да действаш огледално.

►►►8 неоспорими факта за любовта

1. Срещаш готин мъж в приложение за запознанства. Той ти пише, а ти не му отговаряш цяла вечер. На следващия ден разговорът умира.

Преди: Продължаваш нататък. Имаш много кандидати, а този трябваше да е по-настоятелен, ако иска да излезе с теб.

Сега: Ако си усетила някаква връзка, сигурно и той е усетил. Вместо да го отписваш, му отговори набързо, съветва специалистът по запознанства Лоръл Хаус. Спомени нещо забавно от предишната ви размяна на съобщения и после продължи нататък.

Отражението – най-добрият начин да намериш любовта

2. На първата си среща сте говорили колко обичате музиката. Неочаквано се сдобиваш с два билета за голям концерт утре.

Преди: Решаваш, че ще го уплашиш, ако го поканиш да дойде с теб, затова взимаш най-добрата си приятелка.

Сега: Давай смело! Прати му съобщение от сорта на: „Ако ти се иска да си спонтанен, имам два билета за концерта тази вечер. Не знам дали си свободен, но какво мислиш?“, съветва Спира. Когато на нея ѝ се случил точно този сценарий, мъжът не само дошъл, но и се отблагодарил подобаващо след това. „Изкарахме си страхотно и това зададе тона за последващата ни връзка.“

►►►10 пъти "да", че това е твоят човек

3. Правихте секс за първи път и беше страхотно. И сега какво?

Преди: Правиш се на готина (макар че пред приятелките си в истеричен възторг) и само му пращаш съобщение „Беше страхотно“. Три дни по-късно.

Сега: Ако искаш да го правите пак, му кажи бързо, вместо да се мотаеш. Прати му бързо закачливо секси съобщение още на следващия ден, за да запазиш страстта от предната вечер и да му спестиш неувереността за представянето му в леглото. „Подобно на жените, и мъжете се чувстват несигурни и се страхуват от отхвърляне,“ казва Хаус. „Не го карай да се чуди какво мислиш.“ Напиши му нещо от сорта на „Много ми беше приятно да те опозная по-добре снощи. Целия ;) Ще се радвам да те видя пак скоро.“

Отражението – най-добрият начин да намериш любовта

4. Пише ти в 6 вечерта в петък, за да те пита какви са плановете ти за вечерта.

Преди: Отговаряш му след два часа, че си заета, макар че си седиш сама във вас.

Сега: Вярно е, че можеше да пита по-рано. Но пък и ти можеше да му пишеш по-рано. Ако искаш да го видиш, но смяташ, че те привиква на среща за секс, му отговори: „Искам да те видя, но трябваше да ми пишеш по-рано. Какви са плановете ти за утре?“ Ако ли пък си навита, му пиши: „По някаква случайност съм свободна тази вечер. Дай да измислим нещо! Имаш ли нещо предвид?“ При всички положения, е добре да му отговориш бързо, казва Хаус.

5. Мъжът, с когото излизаш, не ти се е обаждал от една седмица.

Преди: Дебнеш го постоянно в социалните медии, но не контактуваш с него. Междувременно се уговаряш за питиета със старо гадже, като отмъщение за изчезването.

Сега: Свържи се с него. Иначе връзката ви ще е основана на несигурност и объркване. „Ако са минали няколко дни и видиш в интернет нещо, което ще му хареса, прати му го,“ казва Спира. „Или му прати смешно меме, или нещо забавно в Snapchat. Когато ти отговори, му предложи идея за следващата ви среща, например да гледате мача в бара, който искаш да посетиш. Като поемаш инициативата, показваш намеренията си и избираш занимание, което ще хареса и на двама ви.“


Виж ощеНово в Cosmo