Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Още 7 факта за изневярата

 

Оценка: (0/5)

 
 

Изневярата е заобиколена от десетки митове и легенди, които не спират да се обновяват с всеки изминал ден. Някои от тях са опасни за отношенията, като например убеждението, че щом всички го правят, защо аз да не мога. Или закотвилото се във вярванията ни твърдение, че изневярата укрепва отношенията.

А какво всъщност е вярно и кое – не, от всички митове и легенди, съпътстващи изневярата?

Още 7 факта за изневярата

Провери попадаш ли в графата "потенциална жертва на изневяра" в галерията от хороскопа долу.

Хороскоп на мъжките изневери

►►►Как да предпазиш връзката си от изневяра.

Още 7 факта за изневярата

Какво знаем за изневярата? Че хората се страхуват от нея, много от нас се сблъскват с невярната си половинка и никой не знае как да се предпази от това. Психолозите от университет във Флорида Франк Финчъм и Рос Мей подхождат към изневярата старателно и правят обобщение по темата.

Ето до какви изводи стигат те.

 1. Истината в проценти
  През първата година от брака около 2-4% от съпрузите имат връзка на страни. А през целия съвместен живот изневярата присъства в 20-25% от браковете.

  ►►►Тествай индекса му на изневяра.

 2. Връзка в работата
  85% от изневерите се случват на работното място или с колеги.

  Още 7 факта за изневярата

 3. Лятото – това е един малък паралелен живот
  Както и сексуалното поведение, така и изневярата се влияе от сезонните колебания. Те достигат пика си през лятото, защото през този сезон хората пътуват повече, а почивката далеч от партньора дава възможност за тайни утехи. „На море и на пияно – не се брои. Каквото се случва на морето, си остава там“ – това е разпространено оправдание.

 4. Прогресът им влияе
  В периода 1991 – 2006 г. изневерите са се увеличили катастрофално, особено сред мъжете над 65 години (представяш ли си!). Психолозите си обясняват този факт с появата на пазара на средства за лечение на еректилната дисфункция.

  ►►►Не прави тези грешки при изневяра.

 5. Изневярата на жената по-често води до развод
  Жените започнаха да изневеряват много по-често, отколкото преди 10-20 години. Във възрастовата категория под 45 години днес процентът на изневерите е равен при представителите и на двата пола.
  Жените обикновено са емоционално въвлечени в отношенията с любовника, което по-често води до развод, отколкото еднократният извънбрачен секс при женените мъже.

 6. От ябълката круша не пада
  Децата, израснали в семейства, в които изневярата е практика, като пораснат изневеряват два пъти повече .

 7. Работен момент
  Изневярата се среща по-често в двойките, в които единият партньор работи, а другият – не.
  Съществува и още един факт – професорът по психология и автор на „Тайните на щастливите мъже“ Скот Халцман, е убеден, че изневеряващият дълбоко в себе си изпитва вина и иска да бъди разобличен.
  „Хората подсъзнателно се стремят към това да излязат на чисто. Червило по яката на ризата, отворен имейл – не е необходимо дълго да се търсят уликите – казва Халцман. – Често това е вик за помощ. Много от изневеряващите искат да бъдат разкрити и да успеят да се спрат. Но не знаят как да го направят.“


Виж ощеНово в Cosmo