Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Обичам те, мое далечно момче

 

Оценка: (0/5)


Любов от разстояние? Ние проверихме – да, това е възможно!

Дори ти и твоят човек да се окажете в различни градове, а и в различни държави, това изобщо не означава, че отношенията ви са обречени.

 

Обичам те, мое далечно момче

Блогърът Кристин Нанфра е убедена, че любовта от разстояние й е подарила най-романтичния период в отношенията и е помогнала да разбере: с този човек тя иска да свърже живота си.

Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Има дни, в които ни е нужно любимият да ни прегърне силно. Думите в чата не са достатъчни, ти искаш физическо присъствие тук и сега. Но това не е възможно. И не защото той не иска да е с теб, а защото е на стотици, хиляди километри разстояние. Разбирам тези чувства, та нали такива отношения едно време за мен бяха реалност.

Обичам те, мое далечно момче

Познаваме се отдавна, но не бяхме общували от години. Намерихме се чрез Facebook. Аз живеех в родния си град, но той се беше преместил. В разговора стана ясно, че наскоро и двамата сме се развели и когато ми каза, че ще идва да види родителите си, които живеят близо до моя град, се уговорихме да се видим. Срещата веднага реши всичко.

Обичам те, мое далечно момче

Разбрахме, че искаме да сме заедно. Не ни плашеше разстоянието, което ни разделяше, напротив, то даваше въздух на отношенията ни и възможност да осъзнаем завладяващото ни чувство. И за двама ни това беше важно.

►►►Любовта ти изповядва друга религия? Разбери защо това не е болка за умиране

Ти сигурно си мислиш, че принудителната дистанция руши отношенията, но аз не съм на същото мнение. Ако на връзката ти не й е писано да издържи първите трудности, тя ще се разпадне при всички случаи. Разстоянието ти подарява много моменти, които нямаше да преживеем при други обстоятелства.

Обичам те, мое далечно момче

Никога няма да забравя вълнението по пътя, когато пътувах към моя човек. И щастливото сърцебиене, когато го видях да ме очаква с табелка в ръка „Обичам те, мис Крис“. А докато бяхме заедно, се наслаждавахме на всяка минута, правейки дори най-простичките обикновени неща.

Най-вероятно такива отношения няма да допаднат на тези, при които възниква зависимост от партньора, или на тези, които не се доверяват и се измъчват от ревност. Но, това е само временна фаза и двамата с него трябва да имате план за бъдещия ви съвместен живот. Тогава разстоянието може да ти подари немалко щастливи моменти, спомените за които винаги ще те държат във въздуха. Важното е да спазваш правилата на тази игра.

Обичам те, мое далечно момче

Поддържайте връзка всеки ден
Ние си създадохме традиция в края на деня да се чуваме през месънджър и да си разказваме как е минал денят ни. Това е необходимо за отношенията, но също така е и важно, ако сте на далечно разстояние. Може би, защото не се виждахме постоянно, тези разговори бяха изключително скъпи за нас. Стараехме се да се срещаме редовно, а ако това беше невъзможно – при първия удобен случай си подарявахме по един ден заедно някъде извън града.

Нека това бъде игра
Както при всички зараждащите се отношения, очакването на срещата и сексът – са вълни, които влюбените яхват. Този взривоопасен, откъснат от реалността момент, не продължава вечно. Не се сдържай – изпращай му всякакви потвърждения на това, че ти липсва и мислиш за него. Това подхранва връзката. И в момента, в който застанете един срещу друг, ти ще благодариш на разстоянието, което ти е подарило тези емоции.

►►►Имаш съмнения, че вашето не е любов? Провери дали си права!

Спазвай плана на срещите
Ако изведнъж той ти съобщи, че няма да може да се видите, е болезнено и разочароващо. Непредвидените обстоятелства нарушават плановете: но и ти може да се разболееш (пу-пу, не дай, Боже) или да заминеш в командировка.
Но когато планираното виждане се проваля твърде често, това поражда в партньора чувството, че той не толкова важен, колкото е бил преди.

Бъди открита
Диалогът е изключително важен в отношенията. Когато ви разделя разстоянието, бъди внимателна, да слушаш и да чуваш партньора, се оказва, че най-важният ключ към това връзката ви да има бъдеще. Умението да говориш открито за всичко, да не оставяш нерешени въпроси за по-добри времена, създава доверие, благодарение на което отношенията съществуват и се развиват.
И в края на деня задължително си кажете един на друг, че се обичате. Нека тези скъпи думи да бъдат финалът на всяко ваше общуване.

Любов на разстояние: не по-зле, а по-добре?

Обичам те, мое далечно момче

Въпреки всички доказателства, обществото все още не вярва във възможността любовта от разстояние да е силна и дълга. И още по-малко вярва, че тя би могла да е пълноценна.

По данни на списание Psychology Today 56,6% от хората считат дистанционните отношения за по-малко щастливи и здрави, отколкото нормалните! Само че данните на учените опровергават това мнение. Група американски психолози публикува статия, основана на допитване до 1141 души, които са над 20-годишни, имат връзка – както обикновена, така и отдалечена. Ако се вярва на получените резултати, няма никакви принципни различия в тези два модела на отношения.


Виж ощеНово в Cosmo