Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Навиците на лудо влюбените двойки

Елица Иванова
 

Оценка: (5/5)

Научете се как да спорите

Общоприето е, че партньорите, които често се карат, не са един за друг. Оказва се обаче, че е важно не колко често се карате, а как. Конфликтите помежду ви са неизбежни, но не и заядливото държание, обвиненията и ругатните. Според експерта по връзките Джон Готман от Gottman Institute в Сиатъл те са като сярна киселина за любовта ви. Интересното е, че ако се изправяте срещу проблемите си по цивилизован начин, може да се сближите още повече по време на спора. Изследванията показват, че най-неразделните двойки се уважават дори и когато спорят.

Затова ако гаджето ти някой ден забрави да дойде на вечерята с приятелките ти, вместо да започнеш да му крещиш, че е пълен загубеняк, го попитай: „Хей, какво става? Притесних се за теб. Каза, че ще дойдеш, а никакъв не се появи!“. Или пък ако ти си тази, която е сгафила, го усмири с думите: „Не разбирам защо трябва да се държиш толкова грубо“. Те ще го накарат да се поуспокои и безболезнено ще трансформират конфликта ви в разговор.

А ако един от вас излезе извън кожата си (спокойно, де, и при най-добрите семейства се случва  от време на време) се опитай да овладееш положението колкото се може по-бързо. Използвай традиционната аптечка против караници: извинение, след това усмивка или докосване, за да парираш напрежението. Тези действия показват на човека отсреща, че въпреки че не сте на едно мнение, сте от един отбор.


Виж ощеНово в Cosmo