Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Възможно е. Може би го правиш с момчето в кафето или с треньора във фитнеса, с който се зяпате настойчиво. И въпреки че действията ти може да не са подозрителни или умишлени (обикновено е подсъзнателно), може би сигнализират, че нещо във връзката ти не е съвсем наред.

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

„Микроизневяра“ е терминът за малките неща, които могат да нашепват за невярност, без да изневеряваш физически, и които могат да те отведат на места, за които ще съжаляваш. Мисли за това като за малката сестра на емоционалната изневяра (която според някои е по-болезнена от физическата изневяра).

„Микроизневярата се случва, когато създаваш възможности за привързаност с други мъже извън връзката ти“, обяснява терапевтът Тами Нелсън, автор на книгата „Новата моногамия: определяне на връзката след изневяра“. Можеш да го правиш, когато партньорът ти не е наблизо, или дори пред очите му, с или без неговото знание. Но предвид, че този навик се затвърждава с времето, това може да предизвика неприятности. Ето как можеш да го превърнеш в нещо конструктивно за връзката, вместо да я разрушаваш.

Виж дали си склонна да изневеряваш според зодията в галерията долу:

Какво казва зодията ти за твоята вярност

Предупредителни знаци

Някои признаци, че влизаш в опасна територия, е когато се обличаш различно, когато знаеш, че ще срещнеш някой определен мъж, без да казваш на половинката с кого ще излизаш на питие след работа или умишлено криеш информация. Или пък винаги харесваш и коментираш снимките на някой мъж в Instagram (и той не е Зак Ефрон), или изкарваш връзката си по-малко сериозна, отколкото е, за да продължиш да си говориш с този секси непознат.

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

Казваш си, че е само безобидно забавление. И ние донякъде сме съгласни. Всяка връзка си има граница, която определя изневярата. Но микроизневярата показва, че търсиш вниманието на някого, който не е партньорът ти, и това може да е сериозно предупреждение.

Помисли си каква е причината да си слагаш лъскав гланц за устни, когато отиваш на работа, само защото днес ще дойде секси счетоводителят. Как би се почувствал партньорът ти, ако знаеше защо полагаш допълнителните усилия, или че триеш съобщения от някой мъж, от страх, че ще ги види?

►►►10 признака на емоционална изневяра

„Пресякла си границата, когато започнеш да мислиш, че партньорът ти няма да го приеме добре, ако те види какви ги вършиш“, казва Нелсън. А микроизневярата е напълно забранена, ако си имала някаква история с този човек. Ако сте излизали или сте правили секс, дори не си мисли за флирт. Не го прави!

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

Обратната страна на монетата

Ами ако се чудиш дали партньорът ти не се занимава с микроизневери? Трудно е да го хванеш, ако няма явни признаци. Но ако интуицията ти подсказва, че може би го прави, е време за откровен разговор за това как те кара да се чувстваш, съветва клиничният психолог Джанис Ейбръмс Спринг, автор на „След аферата“.

►►►Как да разкриеш изневярата (10 истински истории)

Кажи нещо от сорта на: „Изглежда се отнасяш към тази жена така, че ако бях на нейно място, щеше да ми е неудобно. Имаш ли някакви чувства към нея,“ съветва Спринг. И ако имаш конкретни примери, дай ги. Например: „Виждам, че постоянно коментираш постингите ѝ в Instagram, и това ме притеснява.“ Ако го е грижа за теб и чувствата ти, ще се поправи веднага. Но ако омаловажи случките и не приеме притесненията ти на сериозно, това е повод за тревога и може би трябва да преосмислиш връзката ви.

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

Превърни го в нещо хубаво и за двама ви

Откровен разговор за микроизневярата може да възроди разпадаща се връзка. „Понякога тези действия не са продиктувани толкова от привличане към другия човек, колкото от търсене на новата теб,“ обяснява Спринг. „Това може да те накара да се почувстваш по-желана.“ И същото може да се отнася за партньора ти. Ако признаеш, че това е причина за извънкласното флиртуване, може да предизвика здравословно чувство за конкуренция. Но Спринг предупреждава, че макар предизвикването на ревност да има вероятност да разпали страст за момента, грижовността и близостта създават по-стабилна връзка. С други думи, изразяването на искрените чувства и привързаност към другия ще укрепи любовта ви по-силно.

Микро- изневеряваш ли му? А той на теб?

Скалата на микроизневярата

Помолихме екипа на Cosmo да подреди списъка с простъпки от почти невинна до потенциално опасна.

1. Оглеждане на напълно непознат на улицата.

2. Промяна на външния вид заради конкретен човек.

3. Целуваш друг мъж по бузата, но сочно.

4. „Забравяш“ да споменеш партньора си по време на разговор, макар че би било естествено.

5. Криеш телефона си от любимия.

6. Флиртуваш отявлено с друг мъж пред гаджето.

7. Чатиш или си разменяш sms-и с друг всеки ден.

8. Седиш в скут, който не е на партньора ти.

9. Раздаваш си телефонния номер.

10. С друг мъж се държите за ръцете.


Виж ощеНово в Cosmo