Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кога да се събереш отново с бившия и кога не

 

Оценка: (0/5)

 
 

Напоследък се струпаха доста случаи на възкръсване на стари връзки на звезди и обикновени хора. 

Кога да се събереш отново с бившия и кога не

Някои за малко, някои все още (отново) са заедно. Има и проучване, от което се вижда, че сред хората от 17 до 24 години, процентът на тези, които са възстановили старата си връзка поне веднъж, е 45. Но как да разбереш дали реставрацията на стара връзка е добра или лоша идея.

Въпреки схващането, че хората не се променят с течение на времето, има доказателства, че връзката ти с някой от миналото, може да се трансформира, в зависимост от обстоятелствата. Даже бивши, които се събират отново, са по-близки във всяко отношение, отколкото двойки, които се обявяват официално заедно за пръв път. По-склонни са да споделят мисли, страхове, надежди, чувства, а и се чувстват по-здраво свързани един с друг. Ето как да измериш струва ли си пак да се качваш на същия влак.

Виж най-неловките моменти, в които звезди срещат своите бивши (снимки долу):

12 неловки моменти, когато звезди срещат своите бивши

1. Минало е малко време

Ако сте се разделили съвсем скоро, най-вероятно ти липсва ужасно много. Важно е да останеш за малко сама обаче, за да се съвземеш след връзка, която се е спукала като балон. Затова започни да се виждаш с приятели, по заведения, на танци, сред природата. Излизай на срещи с момчета, които са пълна противоположност на бившия ти. С две думи – преживей го.

Може да звучи нелогично, но изследвания показват, че да работиш върху трудностите, от преживяване на раздяла, може да помогне на личностното ти развитие. „Докато се бориш с пораженията от една раздяла, е важно да внимаваш да не прибързаш със събирането с бившия, защото това е риск, който може и да увеличи мъката ти. Ако се съберете веднага след раздялата, не очаквай нищо по-различно като финал. Ако между събирането ви си оставила да мине време, в което си се посветила на себе си, вероятно и двамата ще сте по-уверени, по-мъдри и с повече яснота какво искате един от друг.

Кога да се събереш отново с бившия и кога не

2. Запитай се дали си струва?

Не, нали е имало причина за раздялата. Прецени дали същите проблеми ще попречат този път нещата да потръгнат. Не го прави, ако проблемите са били грубото му държане или честите му изневери. Сигурно е, че пак ще се стигне до същите ситуации. Личността на хората е удивително постоянна. Ако някой е бил зъл и емоционално нестабилен на 22, ще бъде точно такъв и на 42.

Ако си зарязала бившия, защото му е липсвала зрялост, може да се е променил към добро от времето, в което сте били заедно. Или ако сте се разделили заради далечно разстояние, обстоятелствата може вече да са на ваша страна.

3. Оцени новите му качества

Проучи дали най-вбесяващите му навици не са останали в миналото. Тези неща лесно се разбират, ако поговориш с него за приятели и близки. Например, ако преди е бил пълен егоист, а сега на въпроса ти как са родителите му, ти отговаря, че им помага и се грижи за тях, това е добър знак. Разбери и какво ново се е случило в живота му. Ако вече има по-стабилна работа, може да се приеме за знак, че е станал по-отговорен и че ще се отнесе и към повтарянето на отношенията ви по този начин. Разбереш ли, че пак си живее ден за ден, отстъпи бавно назад.

►►►10 правила за приятелство с бившия във Facebook

4. Тръгнете заедно напред

Вече сте решили отново да сте заедно. Умната, момиче! За да продължи дълго новата/стара връзка, трябва да си готова да оставиш някои неща зад гърба си – като с кого какво сте правили, докато сте били разделени.

Естествено е да си задаваш въпроси дали бившият ти се е срещал и правил секс с други, но преди да го разпиташ, си отговори на въпроса какво ще ти донесе това? Ако само искаш да нахраниш любопитството си, не питай. Няма да излезе нищо хубаво от разказа му за отминалите му връзки и секс.

Вместо това, си обещайте и двамата да започнете отначало, прощавайки си всички неприятни моменти от миналото (когато сте били разделени заедно). След това е важно да разкриете защо първата ви връзка един с друг се е провалила, въпреки вашата привързаност. Споделете си какво се надявате да се промени този път и си кажете точно какво очаквате и двамата от новата връзка.

За да поставиш основите на връзка ви така, че да я почувствате като първия път, колкото и да изглежда позната, трябва откритост и желание да се рестартира начисто. Само така ще продължи дълго и по-горещо от всичко, което си изпитвала.

Той знае как обичаш яйцата. Рохки и с гушкане преди това.

Не позволявай на изкуствени мили жестове да свалят бельото ти.

Кога да се събереш отново с бившия и кога не

Секс с бившия е лоша идея, когато…

Почти 44% от хората са правили секс с бившия си, се казва в проучване на фирма за секс играчки. Понякога връщането към леглото на бившия не е много умно. Ето четири случая, в които трябва да преодолееш привличането.

Не си го преживяла напълно

Ако имаш емоционална връзка все още и добавиш секс, раздялата ще стане още по-трудна.

Иска само секс

Това означава, че си използвана сексуално. (Без уважение.)

Използваш лъжа, за да го направите, връщайки му за нещо.

Това е доста жалко.

Струва ти се, че няма кой друг да спи с теб.

Не се предавай, има много възможности, само ги потърси.


Виж ощеНово в Cosmo