Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Как се сваля мъж?

Нина Стефанова
 

Оценка: (5/5)

Тефтерчето ти за срещи е по-празно и от банковата ти сметка, Свети Валентин ти е личен враг № 1, а гледката на целуваща се двойка ти бърка безкръвно в гръдния кош, леко вляво? Спокойно, това може да се промени още днес! Трябва само да...

... му изнесеш 2-3 серенади пред блока на лунна светлина, да го издебнеш в храсталака с букет рози, както и да се докопаш до терасата му по водосточната тръба. Добре де, шегуваме се! Всъщност става дума за няколко деликатни маневри, с които да го наведеш на мисълта, че ти си най-невероятната жена, която е срещал. Толкова деликатни, че дни, месеци и - дай боже! - години след началото на връзката ви твоята настояща тръпка ще продължава да си мисли, че всъщност той е задвижил колелото на любовната ви история напред (ха-ха)!

Като начало се раздели с мисълта “Това е абсурд, не мога такива неща да правя!” Колко пъти досега си си го припявала на ум и си наблюдавала как невероятен мъж прелита като комета през небосклона на живота ти и изчезва, оставяйки ярка следа? Вместо да си колекционираш такива следи, просто се протегни и направи опит да хванеш следващата комета. Напук на астрономията, има реален шанс да успееш, при това - без да полагаш чутовни усилия! Трябва ти само малко магия със зърна черен пипер: значи вземаш ги и... Хм, всъщност умелото възползване от няколко азбучни истини за устройството за обвързване на мъжете (една много бъгава джаджа!) ще ти свърши далеч по-добра работа. И така, как да го активираш, когато срещнеш мъж, който искаш да спечелиш.

Спечели-го фаза 1:
Привлечи вниманието му

а) визуално:Да бъдеш или не кукла Барби
Е-е, ти това вече си го знаеш, пак ли ще ти пишем как мъжете се влюбвали през очите и как трябвало да демонстрираш сексапил, за да му замаеш главата! Всъщност ще ти пишем, че под въздействието на въпросното правило много често правиш големи глупости. Пример 1: часове преди дълго чаканата среща си на ръба на нервен срив, защото не можеш да избереш между най-сексапилната ти сатенена рокличка, невиждала бял свят на гърба ти и супер не в твой стил, и много-много любимите дрешки, които обаче подчертават значително по-малко от прелестите ти. Накрая обличаш роклята - да живее сексапилът все пак! - и цяла вечер изглеждаш като неземно красив... вдървен бастун. Пример 2: Пак в името на сексапила комбинираш най-горещите си находки - блуза с гол гръб и рамене, страхотно мини и 10-сантиметрови токчета. Докато сърцето ти пее Одата на сексапила, погледната отстрани, събуждаш сериозни подозрения дали не си се запътила не към романтична среща, а към магистралата. Пример 3: Казваш си "Боже, нямам дрехи, а довечера ще го видя!" и се втурваш на лов за маркови етикетчета. Сещаш ли се как в миналия брой се опитахме да изчислим колко ти струва новият любовен роман? Главозамайваща сума, от която ни заболя главата и сърцето. Няколко вечери по-късно обаче, в малките часове в една тузарска дискотека, стигнахме до изненадващо прозрение - този шопинг е безсмислен. Понеже около нас беше пълно със същества с дрешки, чиято обща стойност надхвърля 3-4 пъти средната заплата за страната и... които просто създаваха един равномерно лъскав и безличен фон.
Така че истината е не в това какво носиш, а как го носиш. (Правилен отговор: "Със самочувствие." ) Както обича да казва един приятел "Има жени с имена и просто жени. Първите имат стил и индивидуалност, вторите са разхождачки на дрехи и фризури." Как да станеш от първите?

б) поведенчески:Да го шашнеш или не с философски размисли
Хубаво, разхождаш се насам-натам с вирната брадичка и това е всичко, така ли? Ами, ако искаш да ти лепнат етикета "надута п-тица", да. Не за друго, а понеже между "самочувствие" и "високомерие" има разлика. От гледна точка на Cosmo тълковния речник тя е следната: "Не мога да понасям жена, дето гледа така, все едно е 10 метра над земята и само чупи стойки. А като я заговориш, най-често се оказва тъпо парче, което знае само да се надува." (Пламен, 26 г.) "Даниела я срещнах на дансинга. Беше с компания и се веселяха супер шумно, заливаха се от смях. Помислих си, че ми се иска да се запознаем, защото изглеждаше супер сладка, без да позира. Когато ми се усмихна и се извини, понеже се беше блъснала в мен, бях супер доволен, че има повод да завържем разговор." (Венелин, 27 г.) Просто, а? А ето какво казват по въпроса и учените: интересът на мъжете към жени, които умеят да се забавляват и излъчват добро настроение, идва от подсъзнателния извод, че с тези жени няма да им е скучно и че връзката с тях ще е песен, понеже може лесно да им се угоди. Егоистична работа, но факт. Така че зарежи разбора на Шопенхауер за друг път!
Забележка: Положителната нагласа към живота не означава да избухваш в пристъпи на безпричинен смях, да разказваш плоски вицове през цялото време и всяка втора твоя дума да е “Всичко е супер!”

в) слухово:Да му надуеш главата или не
Природата си знае работата и неслучайно ни е дала женската склонност към словоохотливост, да знаеш! Понеже колкото повече един мъж обсъжда дадено нещо, толкова повече хлътва в темата. Което означава, че ако успееш да жонглираш повече със словесната топка, увеличаваш шансовете да разпалиш любопитството и интереса му. Само да ги нямаме такива, тоест сърцераздирателни автобиографични моменти!

г) телесно:Да го манипулираш или не
Homo sapiens сме устроени така, че харесваме хора, с които си приличаме. И макар че сме очаровани от личностите, чиито страсти, стремежи и ценностна система са ни непознати, в крайна сметка търсим за партньори онези, които са на нашата светогледна вълна. Е, тази особеност на психиката лесно се подвежда чрез физиологията. С техниката на огледалото - като от време на време отразяваш позата и жестовете на другия, изграждаш измамно усещане за близост помежду ви и на всичкото отгоре ласкаеш на подсъзнателно ниво обекта на имитиране (само внимавай с копирането на повдигането на чашката, за да не свършиш преждевременно срещата под масата).

Спечели-го фаза 2:
Накарай го да проумее, че те иска

И така, мрежата вече е хвърлена и в нея е точно онова, което си се надявала да хванеш – интереса на Твоето (бъдещо) другарче. Преди да загрееш тигана обаче, внимавай да не дръпнеш прекалено рязко мрежата и да го оставиш да се мята като риба на сухо... в съмнението дали изобщо иска връзка (въпреки че му харесваш). Какво да се прави, мъжете са си такива – както казва една приятелка, когато става дума за отношения, е нужно де-е-ликатно да ги подбутнеш с остена, пардон, ориентираш в обстановката. Понеже: както обясни пък един познат снощи, «Ами, жените не знаят какво искат, а мъжете ги е страх от това, което искат». Как да го накараш да пребори страховете си и да стигне до извода, че така, като гледа... май-май... не престава да мисли за теб? 

Златна маневра а) хем така, хем иначе
Случвало се е да се разминете с някой мъж, нали? Доскоро той те преследваше с всички сили и ти усърдно отблъскваше атаките, като буквално го направи луд. После с облекчение установи, че е настъпило затишие. Малко по-късно изведнъж проумя... че той ти липсва и май имаш чувства, които си отричала и пред себе си. А в момента, в който го видя с друга, любовта ти се разгоря с пълна сила. То-о-лкова изтъркан сюжет... на играта на преследване. Точно тя ще ти свърши работа на тази втора фаза от ухажването. Стъпка 1: покажи му, че в никакъв случай не си безразлична. За да е сигурен, че няма да го отхвърлиш, когато се реши на по-крупни действия. Най-сетне му изпрати онзи смс, дето ти заема памет в мобилния вече сума време, или направо му звънни и го покани на среща. Ако все още не си набрала кураж за по-директна атака (макар че какво губиш, реално погледнато?!), помисли за нещо, за което можеш да потърсиш вещото му мнение, най-добре за някаква техника. Стъпка 2: разсей се временно. Защото кой има силен интерес към нещо, което само му се бута в ръцете?

Златнаманевра б)демонстрирането на слабост и зависимост
Днес определено на мода са мъжките момичета като теб. Просто така си възпитана - да можеш да се оправяш сама. Обаче няма какво да си кривим душата: докато си тананикаш редчета в духа на «не ми трябва мъж, за да ме прави щастлива, да ме допълва» и т.н (на Destiny`s Child), една дълбоко законспирирана част от теб иска да се отпусне в ръцете на въпросния мъж и за момент поне да забрави всички отговорности и задължения. Не крий тези пристъпи на безпомощност и не си спестявай репликата «имам нужда от теб». Приятно е да знаеш, че някой зависи от теб - това е мисъл, кодирана в мъжкия мозък от прастари времена насам. Затова стратегията на жените, които в твоите очи изглеждат безмозъчни мрънкала, дава такъв вълшебен ефект върху другия пол. Понеже го кара да се чувства по-силен, закрилящ и самоуверен. С две думи, истински мъж.

Спечели го фаза 3:
Направи така, че да обяви пълна капитулация

Е, остава само да го увериш, че изборът му на Жена на живота му (тоест, ти) е супер правилен. В общи линии, най-лесната част – постига се с един-единствен стратегически ход.

На принципа на дрогата
Няма начин да се мине без това. Докато не го усвоиш, няма да успееш да завържеш нормални отношения с другия пол – независимо дали става дума за свалянето, или за задържането на даден мъж. По простата причина, че тази стратегия му действа като наркотик, тоест кара го да иска още и още от същото, докато не изпадне в пълна и окончателна зависимост от... естествено, че става дума за комплиментите. Според психолозите колкото по-високо самочувствие има един той, толкова по-привлечен е към обекта, който го кара да се чувства по този начин и е по-мотивиран да се «предаде» в ръцете му. А когато си влюбена, как ти е трудно да го хвалиш просто...

Няма смисъл  да протриваш барплотовете в очакване на Невероятния непознат, който ще те пита какво пиеш. Все едно да чакаш ламята – и децата днес знаят, че я има само във фолклора.


Виж ощеНово в Cosmo