Изпрати на приятелзатвори

Как се сваля мъж?

от Нина Стефанова

34530 прегледа

14 коментара

Тефтерчето ти за срещи е по-празно и от банковата ти сметка, Свети Валентин ти е личен враг № 1, а гледката на целуваща се двойка ти бърка безкръвно в гръдния кош, леко вляво? Спокойно, това може да се промени още днес! Трябва само да...

... му изнесеш 2-3 серенади пред блока на лунна светлина, да го издебнеш в храсталака с букет рози, както и да се докопаш до терасата му по водосточната тръба. Добре де, шегуваме се! Всъщност става дума за няколко деликатни маневри, с които да го наведеш на мисълта, че ти си най-невероятната жена, която е срещал. Толкова деликатни, че дни, месеци и - дай боже! - години след началото на връзката ви твоята настояща тръпка ще продължава да си мисли, че всъщност той е задвижил колелото на любовната ви история напред (ха-ха)!

Като начало се раздели с мисълта “Това е абсурд, не мога такива неща да правя!” Колко пъти досега си си го припявала на ум и си наблюдавала как невероятен мъж прелита като комета през небосклона на живота ти и изчезва, оставяйки ярка следа? Вместо да си колекционираш такива следи, просто се протегни и направи опит да хванеш следващата комета. Напук на астрономията, има реален шанс да успееш, при това - без да полагаш чутовни усилия! Трябва ти само малко магия със зърна черен пипер: значи вземаш ги и... Хм, всъщност умелото възползване от няколко азбучни истини за устройството за обвързване на мъжете (една много бъгава джаджа!) ще ти свърши далеч по-добра работа. И така, как да го активираш, когато срещнеш мъж, който искаш да спечелиш.

Спечели-го фаза 1:
Привлечи вниманието му

а) визуално: Да бъдеш или не кукла Барби
Е-е, ти това вече си го знаеш, пак ли ще ти пишем как мъжете се влюбвали през очите и как трябвало да демонстрираш сексапил, за да му замаеш главата! Всъщност ще ти пишем, че под въздействието на въпросното правило много често правиш големи глупости. Пример 1: часове преди дълго чаканата среща си на ръба на нервен срив, защото не можеш да избереш между най-сексапилната ти сатенена рокличка, невиждала бял свят на гърба ти и супер не в твой стил, и много-много любимите дрешки, които обаче подчертават значително по-малко от прелестите ти. Накрая обличаш роклята - да живее сексапилът все пак! - и цяла вечер изглеждаш като неземно красив... вдървен бастун. Пример 2: Пак в името на сексапила комбинираш най-горещите си находки - блуза с гол гръб и рамене, страхотно мини и 10-сантиметрови токчета. Докато сърцето ти пее Одата на сексапила, погледната отстрани, събуждаш сериозни подозрения дали не си се запътила не към романтична среща, а към магистралата. Пример 3: Казваш си "Боже, нямам дрехи, а довечера ще го видя!" и се втурваш на лов за маркови етикетчета. Сещаш ли се как в миналия брой се опитахме да изчислим колко ти струва новият любовен роман? Главозамайваща сума, от която ни заболя главата и сърцето. Няколко вечери по-късно обаче, в малките часове в една тузарска дискотека, стигнахме до изненадващо прозрение - този шопинг е безсмислен. Понеже около нас беше пълно със същества с дрешки, чиято обща стойност надхвърля 3-4 пъти средната заплата за страната и... които просто създаваха един равномерно лъскав и безличен фон.
Така че истината е не в това какво носиш, а как го носиш. (Правилен отговор: "Със самочувствие." ) Както обича да казва един приятел "Има жени с имена и просто жени. Първите имат стил и индивидуалност, вторите са разхождачки на дрехи и фризури." Как да станеш от първите?

б) поведенчески: Да го шашнеш или не с философски размисли
Хубаво, разхождаш се насам-натам с вирната брадичка и това е всичко, така ли? Ами, ако искаш да ти лепнат етикета "надута п-тица", да. Не за друго, а понеже между "самочувствие" и "високомерие" има разлика. От гледна точка на Cosmo тълковния речник тя е следната: "Не мога да понасям жена, дето гледа така, все едно е 10 метра над земята и само чупи стойки. А като я заговориш, най-често се оказва тъпо парче, което знае само да се надува." (Пламен, 26 г.) "Даниела я срещнах на дансинга. Беше с компания и се веселяха супер шумно, заливаха се от смях. Помислих си, че ми се иска да се запознаем, защото изглеждаше супер сладка, без да позира. Когато ми се усмихна и се извини, понеже се беше блъснала в мен, бях супер доволен, че има повод да завържем разговор." (Венелин, 27 г.) Просто, а? А ето какво казват по въпроса и учените: интересът на мъжете към жени, които умеят да се забавляват и излъчват добро настроение, идва от подсъзнателния извод, че с тези жени няма да им е скучно и че връзката с тях ще е песен, понеже може лесно да им се угоди. Егоистична работа, но факт. Така че зарежи разбора на Шопенхауер за друг път!
Забележка: Положителната нагласа към живота не означава да избухваш в пристъпи на безпричинен смях, да разказваш плоски вицове през цялото време и всяка втора твоя дума да е “Всичко е супер!”

в) слухово: Да му надуеш главата или не
Природата си знае работата и неслучайно ни е дала женската склонност към словоохотливост, да знаеш! Понеже колкото повече един мъж обсъжда дадено нещо, толкова повече хлътва в темата. Което означава, че ако успееш да жонглираш повече със словесната топка, увеличаваш шансовете да разпалиш любопитството и интереса му. Само да ги нямаме такива, тоест сърцераздирателни автобиографични моменти!

г) телесно: Да го манипулираш или не
Homo sapiens сме устроени така, че харесваме хора, с които си приличаме. И макар че сме очаровани от личностите, чиито страсти, стремежи и ценностна система са ни непознати, в крайна сметка търсим за партньори онези, които са на нашата светогледна вълна. Е, тази особеност на психиката лесно се подвежда чрез физиологията. С техниката на огледалото - като от време на време отразяваш позата и жестовете на другия, изграждаш измамно усещане за близост помежду ви и на всичкото отгоре ласкаеш на подсъзнателно ниво обекта на имитиране (само внимавай с копирането на повдигането на чашката, за да не свършиш преждевременно срещата под масата).

Спечели-го фаза 2:
Накарай го да проумее, че те иска

И така, мрежата вече е хвърлена и в нея е точно онова, което си се надявала да хванеш – интереса на Твоето (бъдещо) другарче. Преди да загрееш тигана обаче, внимавай да не дръпнеш прекалено рязко мрежата и да го оставиш да се мята като риба на сухо... в съмнението дали изобщо иска връзка (въпреки че му харесваш). Какво да се прави, мъжете са си такива – както казва една приятелка, когато става дума за отношения, е нужно де-е-ликатно да ги подбутнеш с остена, пардон, ориентираш в обстановката. Понеже: както обясни пък един познат снощи, «Ами, жените не знаят какво искат, а мъжете ги е страх от това, което искат». Как да го накараш да пребори страховете си и да стигне до извода, че така, като гледа... май-май... не престава да мисли за теб? 

Златна маневра а) хем така, хем иначе
Случвало се е да се разминете с някой мъж, нали? Доскоро той те преследваше с всички сили и ти усърдно отблъскваше атаките, като буквално го направи луд. После с облекчение установи, че е настъпило затишие. Малко по-късно изведнъж проумя... че той ти липсва и май имаш чувства, които си отричала и пред себе си. А в момента, в който го видя с друга, любовта ти се разгоря с пълна сила. То-о-лкова изтъркан сюжет... на играта на преследване. Точно тя ще ти свърши работа на тази втора фаза от ухажването. Стъпка 1: покажи му, че в никакъв случай не си безразлична. За да е сигурен, че няма да го отхвърлиш, когато се реши на по-крупни действия. Най-сетне му изпрати онзи смс, дето ти заема памет в мобилния вече сума време, или направо му звънни и го покани на среща. Ако все още не си набрала кураж за по-директна атака (макар че какво губиш, реално погледнато?!), помисли за нещо, за което можеш да потърсиш вещото му мнение, най-добре за някаква техника. Стъпка 2: разсей се временно. Защото кой има силен интерес към нещо, което само му се бута в ръцете?

Златна маневра б) демонстрирането на слабост и зависимост
Днес определено на мода са мъжките момичета като теб. Просто така си възпитана - да можеш да се оправяш сама. Обаче няма какво да си кривим душата: докато си тананикаш редчета в духа на «не ми трябва мъж, за да ме прави щастлива, да ме допълва» и т.н (на Destiny`s Child), една дълбоко законспирирана част от теб иска да се отпусне в ръцете на въпросния мъж и за момент поне да забрави всички отговорности и задължения. Не крий тези пристъпи на безпомощност и не си спестявай репликата «имам нужда от теб». Приятно е да знаеш, че някой зависи от теб - това е мисъл, кодирана в мъжкия мозък от прастари времена насам. Затова стратегията на жените, които в твоите очи изглеждат безмозъчни мрънкала, дава такъв вълшебен ефект върху другия пол. Понеже го кара да се чувства по-силен, закрилящ и самоуверен. С две думи, истински мъж.

Спечели го фаза 3:
Направи така, че да обяви пълна капитулация

Е, остава само да го увериш, че изборът му на Жена на живота му (тоест, ти) е супер правилен. В общи линии, най-лесната част – постига се с един-единствен стратегически ход.

На принципа на дрогата
Няма начин да се мине без това. Докато не го усвоиш, няма да успееш да завържеш нормални отношения с другия пол – независимо дали става дума за свалянето, или за задържането на даден мъж. По простата причина, че тази стратегия му действа като наркотик, тоест кара го да иска още и още от същото, докато не изпадне в пълна и окончателна зависимост от... естествено, че става дума за комплиментите. Според психолозите колкото по-високо самочувствие има един той, толкова по-привлечен е към обекта, който го кара да се чувства по този начин и е по-мотивиран да се «предаде» в ръцете му. А когато си влюбена, как ти е трудно да го хвалиш просто...

Няма смисъл  да протриваш барплотовете в очакване на Невероятния непознат, който ще те пита какво пиеш. Все едно да чакаш ламята – и децата днес знаят, че я има само във фолклора.

Четете още

Четете още от “Любов”

15 типа мъже
15 типа мъже

Най-добре ги опитай преди да навършиш 30 години!

Той е влюбен в теб, когато...
Той е влюбен в теб, когато...

12 признака, че най-добрият ти приятел си пада по теб!

15 признака, че шефът те сваля
15 признака, че шефът те сваля

Ако не си сигурна какво точно се случва, чети нататък!

14 коментара (виж)

14

от sisi 21

публикуван на: 31.03.200901:31:26

на мен лично много ми допада статията, но мога ли да я използвам втори път на един и същ субект?Първия път подейства но се разделихме да опитам ли по същия начин да си го върна?

13

от Deso

публикуван на: 20.05.200823:32:23

Tezi prostotii ako vyrshat rabota nqkyde v London, L.A. i t.n V Bylgariq nevyrhat. 1-o jenite v bylgariq sa tolkova pritesnitelni, a da ne govorim da otidat da zagovorqt nepoznat.

12

от MI$$ 16 STYLE

публикуван на: 20.05.200820:36:56
MI$$ 16 STYLE

мен статията ми харесва и има много вярни неща:)

11

от ..::AiVi::..

публикуван на: 12.05.200804:16:50
..::AiVi::..

ne sam mn saglasna s vs nai ve4e s tva s komplimentite i dosta manipulativno zvu4i nz;)

10

от тити

публикуван на: 11.05.200821:47:21

ако мъжа не иска просто няма сила, която да го накара да бъде с девойката. Знам от личен опит.

  • Трябва да сте регистриран потребител за да пишете коментари! Ако все още нямате профил в Cosmopolitan.bg, можете да се регистрирате ТУК !
ПРИСЪЕДИНИ СЕ:

COSMO ТЕСТ

Ставаш ли за сериозно гадже? Ставаш ли за сериозно гадже?

Да бъдеш най-важната жена в живота на един мъж изисква доста сила и съобразителност. Направи си теста, за да разбереш дали притежаваш печелившата комбинация от качества.

Топ оферти