Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ех, този сладък меден месец!

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

Той не само съпътства сватбата, но дори е по-чакан от самата церемония. Времето, през което булката и младоженецът най-накрая могат да си отдъхнат след хаотичната и канска за изпълнение подготовка по най-важното събитие в живота им.

Наслади се на магически дестинации за меден месец в галерията долу:

25 топ дестинации за меден месец

„Ух-а-а, очакват ни две седмици излежаване по плажа и секс по три пъти на ден“, мислите си с новоизлюпения си съпруг и потривате доволно ръце. Но преди да стигнете до райското кътче, на което ще прекарате медения си месец, трябва да си го организирате. Точно както направихте със сватбата! Натоварваш се психически само като си помислиш за това?

Дишай-издишай! Cosmo е тук, за да отговори за най-наболелите въпроси около успешната организация на най-вълшебния и романтичен меден месец.

Как изобщо да определя бюджета за медения си месец?

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

За много хора, сумата за медения месец е преплетена с тази за сватбата. Ето защо, когато изведнъж някое перо за церемонията скочи нагоре (алкохол, цветя или нещо друго), това за почивката след това пада надолу. Ако и твоят случай е такъв, съветваме те да „циментираш“ финансите за сватбата и чак след това да определяш крайния бюджет за медения месец.

Някои двойки получават парите за почивката като подарък или имат собствен спестовен фонд за почивки. Какъвто и да е вашият случай, най-важното е да подходите реалистично. Не искате да затънете до гуша в дългове, само за да напълните Instagram-a си с най-яките снимки от медения месец (макар че е изкусително, знаем).

►►► Мечтаният меден месец за малко пари: възможно е

Добре, но мога ли да се охарча малко повече?

Да, все пак инвестираш в спомените си. Всеки си спомня медения си месец, дори и след това да се стигне до развод. Нашата препоръка е следната. От една страна, изчисли колко струва мечтания ти меден месец, а от друга – този, който можеш да си позволиш. След това пресметни колко време ще ти отнеме да спестиш за мечтания. Ако сумата е в рамките на двете ви месечни заплати, не се колебайте. Започнете да спестявате веднага и изтеглете кредит, ако се наложи. Но ако сумата е колкото финансовите ви постъпления за цяла година, по-добре да потърсите други варианти.

Извод: ако смяташ, че можеш да спестиш пари за медения месец на мечтите си в разумна времева рамка, направи го!

Трябва ли да замина на меден месец веднага след сватбата?

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

Можеш да чакаш колкото си поискаш, няма правила. Но имай едно предвид: не е лошо да изчакаш. Така ще имаш време да спестиш повече пари или пък можеш да получиш голям подарък от роднина в нощта на сватбата, с който да платиш пътешествието. Ще споменем още, че е добре да определиш приблизителните дати за медения месец, преди да сключите брак. По този начин той няма да изпадне окончателно от плановете ти.

Ако сватбата ще е в петък или събота и искаш да заминете веднага, отложи го поне за понеделник-вторник след церемонията. Хубаво е да починете един или два дни, преди да тръгнете. В противен случай, двамата ще сте все още превъзбудени след сватбата, а на човек му трябват два дни, за да се отпусне и премине в режим „почивка“.

Ако се спрете на Европа, ето най-желаните дестинации на Стария континент (снимки долу):

Най-желаните европейски дестинации за лято 2018

А какво ще се случи, ако тръгваме веднага след сватбата?

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

Спокойно, не всичко е изгубено. Прекарайте двата дни, които са ви необходими да си отдъхнете емоционално, в разглеждане на забележителности. След като съзнанието си отпочине, ще можете да се насладите на остатъка от медения месец пълноценно.

Мога ли да разчитам на подаръците от приятели и семейство, за да финансирам медения си месец?

Донякъде. Ако ти се струва уместно, можеш да обявиш на гостите още в поканата, че с бъдещия ти съпруг събирате пари за фонд „Меден месец“, за да са наясно те за какво ще отидат парите им под форма на подарък. Но дори всичките ти гости да дадат добра сума, тя няма да пристигне предварително, а туристическите агенции искат капаро или заплащане на пълната сума предварително. Така че, ако искаш да организираш пътуването преди сватбата, няма как да знаеш с какви средства от гостите ще разполагаш. Прецени дали ти се рискува.

►►► 17 неща, които научаваш в първата година след брака

Мога ли да се доверя на AirBNB, вместо на хотел?

Тази опция става все по-предпочитана, но тя означава повече ангажираност от ваша страна (редно е да прочетете стотици отзиви, преди наистина да се спрете на място, достойно да прекарате медения си месец в него). Къщите от тип AirBNB рядко включват основни неща, като шампоани, балсами, а и изискват от вас да ходите сами да си пазарувате. Ако си пададе по подобни изживявания, давайте! Друг бонус на AirBNB квартирите – те са по-усамотени от хотелите, където непрекъснато срещате други гости.

Да поговорим сериозно: коя дестинация да избера?

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

Карибите, Мексико и Хаваи са изключително популярни. Двойките повсеместно избират и Бора Бора, заради разположените над океана „плаващи“ бунгала. Младоженците, които си падат по приключенията си падат по европейските градове, като гръцките и италианските плажове също са на прицел от романтичните пътешественици. Сафарита в Южна Африка и Танзания също набират популярност.

Най-прекрасните плажове на Карибите - в галерията долу:

Топ 25 на карибските плажове

Меденият месец е много романтичен сам по себе си, но има ли начин да изненадам партньора си, когато сме далеч от дома?

Как да си организираш най-вълшебния меден месец

Планирай тайна размяна на стаите. Не му казвай, че първите две нощи ще отседнете в апартамент в хотел, а следващите три – в бунгало с гледка към морето. Подобна изненада ще накара него, а и теб, да почувствате, че имате меден месец в медения месец.

Искам да изненадам партньора си с нещо специално, но нямам парите за невероятно луксозна стая или нещо по-така. Какво да направя?

Заяви предварително романтична вечеря на плажа. Тя обикновено включва много свещи, традиционни за местната кухня ястия и музикално изпълнение от певец или цигулар. Още по-бюджетен вариант е масажът за двойки, който можете да си направите още след самото пристигане.

Има ли още важни подробности, които повечето младоженци пропускат?

Често забравят да попитат какво е състоянието на водата в морето или океана. Някои двойки разчитат, че ще отидат на място, където да плуват по цял ден, а то се оказва подходящо за сърф. Обратното също се случва. Тези подробности задължително трябва да се уточняват своевременно. Седнете и двамата, направете списък с всички активности, които ви се иска да правите по време на романтичното си бягство (гмуркане, каране на сърф и т.н.), след което уведомете туристическата агенция за желанията си или разговаряйте с представители на хотела, ако правите резервацията си сами.


Виж ощеНово в Cosmo