Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да изградиш отношенията си в зависимост от началото на връзката

Росица Шишкова
 

Оценка: (5/5)

Полагането на основите гарантира успешното бъдещо развитие на нещата. Така е и с мъжете – ако инвестираш в обещаващото начало, ще имаш и добри бъдещи дивиденти. Би било супер, ако успееш да започнеш така, както искаш всичко да продължи. Е, да, но не е толкова лесно нещата да потръгнат още от онези първи и доста често конфузни срещи. За щастие с известна доза проницателност можеш да поправиш грешките и да използваш лошите предзнаменования в своя полза, и то от самото начало!

Вариант 1

Ти направи първата крачка...
Погрешният старт: Да погледнем на нещата реалистично. Мъжете наистина са водещата страна по-често от нас, но понякога се нуждаят от ле-е-екичко побутване. Дотук добре – в това няма нищо погрешно, но само ако невинаги ти си водещата в отношенията ви и тази, която полага усилия през повечето време. Така рискуваш партньорът ти да стане мързелив, защото разчита на теб за всички следващи стъпки в отношенията ви. Ако откриеш, че дълго след първата ви среща все още повечето инициативи идват от теб, колкото и уверена да си, ще започнеш да се чувстваш несигурна и да се питаш дали той наистина е влюбен в теб. В подобно положение се оказва 27-годишната Надя. Тя споделя за приятеля си Адриaн: „Като че ли трябваше да продължа да го гоня, за да го задържа до себе си“. Другият риск от връзките, започнали по инициатива на жената, се състои в липсата на пространство за изява на мъжа. Има разлика между увереността да направиш първата крачка и опита винаги да си водещата страна. Ако си по-самоуверената във връзката, време е да започнеш да контролираш импулсите си за надмощие.
Свежият старт: Някои съвсем леки промени в поведението ти може да го накарат да вложи повече във връзката ви. Винаги ти си в ролята на преследващата? Спри! Остави го да ти се обади първи и си направи куп други планове, за да не си му вечно на разположение. Тази тактика подействала при Надя. „Един ден осъзнах, че няма какво повече да правя с мъж, който се държи така с мен, и престанах да го преследвам. Той, изглежда, разбра какво има до себе си и изведнъж слезе от пиедестала си и стана по-внимателен... Три месеца по-късно ми поиска ръката.“ Ако си в подобно положение, направи стъпка назад и го остави да осъзнае, че трябва да се промени. Нека избере къде да вечеряте, или пък му предложи да направи планове за обща ваканция. После реализирайте плана му, независимо дали точно това би избрала ти. Така ще го поощриш да проявява повече инициативност.

Вариант 2

Започнахте да се размотавате заедно...
Погрешният старт: „Запознах се със Сашо на едно купонче, на което доволно се бях почерпила. След това започнахме да се виждаме по три нощи в седмицата - разказва Ани (25). - Все още казвах, че той е просто някой, с когото се виждам, а той вече се беше похвалил за първата ни годишнина.“ Изненадващо лесно е изведнъж да се озовеш в нова връзка. Всъщност това дори е най-честият начин за започване на връзка. Докато и на двамата ви е приятно, няма нищо лошо да продължавате да си се размотавате. Но ако само на единия от двама ви започне да му се иска повече сигурност и яснота в отношенията, е добре или да ги осигурите, или да преустановите контактите си. Във връзките, в които липсва психическото обвързване, има реален риск единият от двамата да се излъже в очакванията си и да пострада.
Свежият старт: Първо прецени какво куца в отношенията ви, за да сте все още на този етап. Може би връзката ви просто се е превърнала в навик. Поговорете накъде отиват отношенията ви. Не, не е нужно да обсъждате сватба, един разговор какво мислите и двамата за връзката ви, ще свърши работа. Нека всеки зададе въпросите, които го вълнуват, и ако искате да продължите отношенията си, е хубаво връзката да придобие своя структура. Започнете да правите съвместни планове за уикенда или да празнувате заедно важни събития. Ако ти се струва, че сте на този етап от отношенията си, защото той те има за даденост, време е да реорганизираш нещата. Отиди сама на ваканция – припомни и на двама ви, че си интересна личност! Ако пък ти си тази, която го приема за даденост, въпреки че като се замислиш, ще ти е ужасно кофти, ако го няма в живота ти, започни да влагаш повече усилия. Време е да му покажеш, че те интересува, за да не го загубиш.

Вариант 3

Единият от двамата е имал друга връзка...
Погрешният старт: Това е най-трудното начало от всички. Не е лесно да създадеш стабилни отношения и без бремето на някои „екстри“ като 1. лошата карма; 2. ядосаните бивши, които са против; и може би най-лошото – 3. ужасно дразнещото притеснение, че щом някога се е случвала, изневярата ще се повтори. Да надникнем в Холивуд и семейство Бандерас - Грифит. Откакто го открадна от друга жена, Мелани изглежда леко отчаяна. Трябва много да се внимава, защото отчаянието е способно да прогони всеки мъж, колкото и влюбен да е... Всъщност за да се реши проблемът, трябва да е ясна причината да се стигне до изневяра. Да си с мъж, на когото не може да се има доверие в компанията на други жени, очевидно е доста рисковано. Има и друг по-приемлив вариант - може да не е бил щастлив в предишната си връзка и да е осъзнал какво му липсва, когато е видял теб, замисляла ли си се?
Свежият старт: Връзките, обременени с изневяра, най-силно се нуждаят от свежо начало! Първо трябва да приемеш фактите: нямаше да сте заедно, ако един от вас не беше изневерил – е, да, поставянето на основите не е сред най-почтените, но това е положението. Ако таиш в себе си известна доза вина, обсъди го с него, само така ще се почувстваш по-добре. Бъдете ясни един към друг относно принципите си за вярност, защото във вашия случай дори безобидното флиртуване по партита може да причини грандиозни скандали и да застраши връзката!

Вариант 4

Ти се пребори за него...
Погрешният старт: Гледката на две жени, воюващи за сърцето му, е, може би, мъжката представа за рая, а ако ти си едната от двете, очевидно никак не се притесняваш от малко конкуренция. Ако си спечелила състезанието, честито! Стига само победата да не е значела за теб повече от наградата... Важно е да си честна за чувствата си, защото вече сте само двамата. Щом драмата на състезанието за сърцето му приключи, идва и моментът, в който усещаш странна емоционална липса. Има вероятност да започнеш да си търсиш нездравословни начини, за да си доставиш същото вълнение, например да си намираш поводи за скарване, за да изпиташ тръпката от страстното сдобряване.
Свежият старт: Всяка двойка има нужда да разнообразява всекидневието си, но е хубаво да търсите здравословни начини да го постигате. Ако търсите вълнуващи преживявания, съвместен скок с бънджи, или пък бясно надбягване на картинг пистата ще свършат работа. Ако въпреки усилията, които полагаш, усещаш, че му липсва тръпката да го искат от две места, имате проблем. Безобидният флирт е хубаво нещо, но само ако и двамата го приемате спокойно. Ако започнеш да получаваш от него странни предложения - за тройка например - играеш си с огъня! Може би е време да се огледаш за мъж, който има очи само за теб.

Вариант 5

Ти беше срамежливото момиче...
Погрешният старт: Забрави за любовния сценарий тип „Ромео и Жулиета“. За каква динамика в отношенията на една съвременна двойка би допринесъл той? Жените често са срамежливи във връзката си - притесняват се да покажат себе си или да отстояват желанията си заради страха от отхвърляне. Ако не изразяваш всичките си желания обаче, всичко ще се случва по неговите правила. В един момент, рано или късно, ще се почувстваш неудовлетворена и кипяща от гняв и той дори няма да има представа защо, а това не е добър вариант и за двама ви. Повечето мъже харесват страстни жени – страстта те прави обаятелна и енергична. Оставиш ли го с впечатлението, че си малко скучна, много лесно ще загуби интерес.
Свежият старт: Колкото и трудно да ти изглежда, трябва да покажеш истинското си аз във връзката ви. Убеди себе си, че той ще те хареса такава, каквато си. Ако не се получи, той просто не е подходящ за теб. Направи си списък с 10 желания, които искаш да сбъднеш - може да включиш филм, който ти се гледа, странна джунджурия, която искаш да си купиш, или пък секс поза, която наистина умираш да изпробваш. След това започни да обсъждаш с него нещата от списъка и дори да ги реализираш едно по едно. Бъди сигурна, че усилията ти ще бъдат възнаградени с добри резултати – ще сбъднеш част от желанията си, а в неговите очи ще си по-интригуваща и секси от всякога.

Вариант 6

Беше любов от пръв поглед...
Не точно погрешен старт: Срещнахте се, харесахте се и се събрахте без спънки и игрички. Този вариант със сигурност е най-добрият, но дори в него не минаваме без клопки. Има опасност нещата да станат прекалено удобни и изведнъж да се почувстваш безучастна, дори отегчена. Двойките, които са свикнали всичко да върви по вода, лесно се сдобиват с доста нереалистични очаквания и при евентуални бъдещи проблеми се чувстват като в безизходица.
Свежият старт: Ако сте започнали добре, единственото, което се изисква от вас, е да задържите нещата в това положение. Измисляйте нови начини да се радвате на любовта си – дори вечер, прекарана в игра на монополи, е по-добър вариант, отколкото да се залепите пред телевизора както обикновено. Разбира се, винаги може да прибегнете до добрата стара бита сметана и разпалващото секси бельо... Не се отчайвай, ако в безоблачните ви отношения понякога се намъква по някоя и друга буря. Ако продължавате да общувате открито един с друг, няма причина връзката ви да не преживее трудностите.


Виж ощеНово в Cosmo