Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Истинските причини мъжете да изневеряват

Гергана Цветанова
 

Оценка: (0/5)

Не, няма да отговаряме на въпроса „Защо?” – поне не през цялото време. Ще се съсредоточим върху думичката „причини”. Тъй като всяка себеуважаваща се причина си и има предпоставка, а пътят на всяка предпоставка може да бъде променен навреме, ако знаеш как да я откриеш.

Истинските причини мъжете да изневеряват
Истинските причини мъжете да изневеряват

Желанието да изпиташ отново тръпката?... Дали чуждото винаги е по-хубаво от твоето?...Емоция? Адреналин?... Това са само част от въпросите, които всяка жена си задава, ако попадне на кръшкач. Да, ясно е, че и жените го правят, но според статистиката процентът при мъжете е далеч по-голям – около 40 % от обвързаните мъже си признават, че за имали забежки, докато процентът при жените е около 18. И затова имаме чудесно оправдание да заклеймим господата като по-неверни.

Според последните проучвания по темата небрежността и безразличието са двата основни фактора, които тикат партньора в ...ами, простете ... чуждите гащи. Но това е и добрата новина – щом са ясни причините, значи е възможно да бъдат взети навременни и профилактични мерки. Обличай престилката, слагай касинката и се подготви за спешен курс по „Отгатни симптомите на диагнозата „Изневяра”.

Невероятно, но факт!Мъжете улавят по-добре изневярата от жените – в 94 % от случаите. Жените успяват в 80%. Изследване на Commonwealth University във Вирджиния.


Заплаха 1
Скука

Нали знаеш какво казват психолозите за капана на 7-та година? Колкото и невероятно да ти звучи обаче,  това се дължи на истински феномен. Превръщането на връзката в рутина е най-честата причина жените и мъжете да изневеряват. Според експертите първият, т.нар. „страстен” стадий на връзката продължава около 2 години, след това идва периодът на „улягане” на отношенията, който продължава около 5 години. И точно тук настъпва моментът на отегчението, в който повечето двойки си задават въпроса: „Това ли е?”, който в 80 % от случаите води до изневяра. Неприятното е, че обикновено това няма нищо общо с теб – дори и да изглеждаш като Анджелина Джоли, с времето той ще се приспособи  към начина, по който изглеждаш и пак може да кривне.

Предупредителни знаци 
Обърни внимание на начина, по който спите. Разбира се, не е нужно да спите омотани един в друг, но ако преди сте се гушкали, а сега спите на двата края на спалнята, това може да е знак за отчуждение. Ако забележиш, че правите секс в един и същи ден от седмицата – да речем, в събота – и единственото време, в което разговаряте, е докато пазарувате, бъди сигурна, че сте попаднали в спиралата на еднообразието. (Виж статията ни Леглото, блаженството и отвъд щастието за повече идейки)
 
Как да постъпиш
Ако забележиш, че сте в коловоза, направи някаква промяна, макар и дребна – предложи му в събота следобед да поиграете карти, вместо да гледате телевизия. Няма смисъл да го притискаш да водите онзи сложни разговори, които анализират връзката ви – по-добре измисли нещо позитивно, което можете да правите заедно – например, идете да покарате картинг или си организирайте състезание по дартс (навън или у дома). Много важно е да не забравяте откъде и как е започнало всичко помежду ви. Разкажи му кое е онова, което те е привлякло у него, когато си го видяла за първи път и го накарай да ти сподели какво си е помислил, когато сте се запознали. Измисли начин да си припомняте сладките моменти – например, ако са ви събрали общите ви музикални интереси, можеш да купиш билети за концерт (или да купиш CD-то с новия албум на любимата ви група и да го слушате заедно). Освен всичко това обаче, трябва да добавиш и нещо ново – най-вече в леглото. Не е нужно оттук насетне да го изненадваш в офиса му наметната само с шлифер в обедната почивка, достатъчно е просто малко да раздвижиш нещата.

Заплаха 2
Нова работа

Една от характерните мъжки черти е желанието за изпъква. Поставен в нова ситуация, сред нови хора (най-вече ако е сред жени), той е изпълнен с любопитство към тях, за да е сигурен, че нищо не го заплашва. Това от една страна. От друга, любопитството си има своите последици и зависи изцяло от него дали ще направи следващата крачка към колежката от съседния отдел или симпатичната ръководителка на новия проект. За повечето мъже новата работа е истински тласък за егото им, а някои направо се замозабравят.

Предупредителни знаци
Ако не споделя много за работата си и отказва да говори за новите колеЖКИ, има вероятност да гледа на тях като на потенциални сексуални обекти, твърдят психолозите. Ако внезапно започне да ти носи цветя или да се държи твърде мило (както никога досега), може да го прави защото се чувства гузен за помислите си. Понякога мъжете започват да полагат неимоверни старания за връзката си, когато се окажат в непосредствена близост до заплаха с мерки 90-60-90... 

Как да постъпиш
Вероятно ти иде да му избиеш зъбите от ревност, обаче... не е сега времето. Съвсем нормално е в такава ситуация да търсиш доказателства за любовта му към теб, но това по-скоро би навредило, отколкото би било полезно. Прояви търпение. Опитай се да бъдеш позитивна, предразположи го да говори за новите си колеЖКИ, дори му предложи да излезете заедно с тях някоя вечер. Ако му демонстрираш, че приемаш останалите жени в живота му, това безотказно ги напъхва в графата „безинтересни” и рано или късно той ще установи, че предпочита да е с теб.

Заплаха 3
Чувства се непълноценен

Твоята кариера върви нагоре, а той малко или много тъпче на едно място? Или още по-лошо – остава без работа... Наясно си, че мъжкото его е огромно, супер чувствително и адски неразбираемо за нас нещо. Удар по това скъпоценно невидимо чудо за тях си е истинско бедствие. Ако в даден момент ти се сдобиеш с работата на мечтите си, а той се бъхта в скучния си офис за нетолкова добра заплата, това ще го доведе до отчаяние. И – понякога – реакцията му е също толкова неразбираема – той иска да те накаже за успеха ти по най-лесния възможен начин. Психолозите обясняват явлението така – ако един мъж се чувства добре в кожата си, той би пренебрегнал вниманието на другите жени, защото не се нуждае от него. Но ако егото му е смазано, той ще търси начин да се докаже отново не само в собствените си, но и в чуждите очи.

Предупредителни знаци
Трябва да си нащрек, ако започне да излиза сам твърде често. Това е знак, че търси начин да се убеди, че връзката ви е равнопоставена – ти си силна, защото си успяла, но и той не остава по-назад (макар и в друго отношение). В такава ситуация мъжете – макар и несъзнателно – търсят нещо, в което знаят, че са добри. Затова светни червената лампичка, ако дойде и ти каже, че е минал последното ниво на Quake. Няколко пъти...

Как да постъпиш
В никакъв случай не променяй начина си на живот заради него. Обаче е важно да му показваш, че го подкрепяш. Това е моментът, в който комуникацията помежду ви е на първо място. Трябва внимателно да поговориш с него и да го накаращ да разбере, че няма причина да се чувства зле. Припомни му момент, в който ти си била в подобна на неговата ситуация и той ти е помогнал – така той ще осъзнае, че промяната в статуса му не влияе на чувствата ти към него. Помисли си какво умее да прави добре и го помоли да ти помогне именно с него – ако му измислиш занимание, за което ще получава похвали от теб, това ще е достатъчно.

Заплаха 4
Баща му е изневерявал

Крушата не пада по-далеч от дървото, казват хората. Ако татко е тичал след мадамите, нищо чудно и синчето да е от същия дол дренки. Децата несъзнателно копират поведението на родителите си. Психолозите са категорични, че дори и тези, които остро протестират срещу държанието на баща си, в даден момент от живота си правят точно същото. Ако майката е прощавала изневерите, синът може да мисли, че това е в границите на нормалното и всичко е наред.
 
Предупредителни знаци
В подобни ситуации мъжете започват да демонстрират промяна на вижданията си за връзката ви. Той ще се стреми да защити поведението си, като ти търси кусури, преувеличава ги и ги изтъква – „Е, ако не ми мърмориш непрестанно ...”.

Как да постъпиш
Той може би се стреми към силна и отдадена връзка, но тъй като има пред себе си примера на родителите си, просто не знае как да я постигне. Затова търпеливо му обясни, че твоите очаквания за отношенията ви са коренно различни от това, което се е случвало с майка му и с баща му. Внимавай само да не звучиш критично. Разясни му къде са границите на приемливото и неприемливото за теб. И нека да е наясно, че ако кривне, ще те изгуби.


Виж ощеНово в Cosmo