Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Гаджето ти те контролира напълно?

 

Оценка: (0/5)

 

Ако ти се струва, че си изгубила посоката си в живота, че си загърбила целите си, и не знаеш какво да очакваш от бъдещето, със сигурност имаш проблем

И да не си разпознала
сигналите за опасност
навреме, все още
имаш шанс да се измъкнеш

Гаджето ти те контролира напълно?

Ако осъзнеш, че вече нямаш толкова приятели, колкото имаше преди, и някак се изолираш от хората, самотна си, въпреки, че имаш сериозна връзка с любим мъж, е време да се замислиш сериозно в каква каша си попаднала. Може би връзката ти е с мъж, който е маниак на тема контрол, и сме длъжни да те предупредим, че нещата ще се влошават с времето. Ако разпознаваш изброените по-долу неща в поведението на партньора си, замисли се дали да не го напуснеш, и да намериш себе си, докато е време.

Отдалечила си се от приятелите и семейството си
Нито се чуваш, нито се виждаш с приятелите и семейството си толкова често, колкото ти се иска. Стоиш сама вкъщи, а приятелят ти е навън – по работа, на парти.Ти дори няма на кого да се обадиш, за да излезете, толкова си се изолирала от останалите хора. Завила си се с одеалото, гледаш филмче с купа пуканки, и го чакаш да се прибере. Ако си в такава ситуация, и това продължава дълго, най-добре се запитай какво те доведе до тук, и как можеш да го промениш (вероятно с раздяла, но до това заключение ще стигнеш след период на обмисляне, тръшкане, обвинения и прошки).

Опитай да се сетиш дали партньорът ти няма пръст в твоята изолация, дали е участвал в късането на близките ти отношения с приятели и роднини. Хората, които имат мания за контролиране, се стремят да премахнат всички, които биха подкрепили „жертвата”, за да могат да упражняват пълен контрол над нея. Мислиш ли вече за преоценка на живота си?

Ревност, пронизваща ревност
Контролиращият е болезнено ревнив към партньора си. Ако партньорът ти те шпионира по някакъв начин, това е сигнал за тревога. Човек, който те обича, би те подкрепял и би ти имал доверие. Ревнуват онези, които се опитват да те съборят, за да те контролират, и твоето щастие изобщо не ги интересува.

Липса на подкрепа
Често се случва партньорът ти да не те подкрепя в каквито и да е твои начинания. Например, ако кажеш „Искам да се запиша на курс по танци”, нормалната реакция би била „Страхотно!” Ако мъжът до теб е маниак на тема контрол, ще каже „Мислиш ли, че това е добра идея? Все пак ти сама казваш, че си с два леви крака”. С подобни на тази реплики ще те накара да размислиш, и ти отново ще си останеш вкъщи, сама. Ако не успее да те разубеди лесно, просто ще ти каже, че нямате достатъчно пари за твоите прищевки. Имай предвид, че колкото повече се дърпаш, толкова по-малко той ще успява да скрие, че иска да те контролира и ограничава. Може да стане и опасно – да се стигне до емоционален и физически тормоз. В такива случаи е най-добре да се върнеш към началото на връзката ви, и да си спомниш всички сигнали, които ти е давал, че е маниак на тема контрол, а ти не си забелязвала. Прави се, че не осъзнаваш нищо до момента, в който не решиш какво да правиш, как да се спасиш. Наложи ли се да звъннеш на 112, не се колебай, а го направи. Случаите на зверско насилие в такива връзки не са никак малко. Направи всичко възможно, за да не пострадаш!


Виж ощеНово в Cosmo