Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

FB лайковете казват всичко за теб

Роси Иванова-Дитрих
 

Оценка: (5/5)

 
 

Кажи ми какво лайкваш, за да ти кажа какъв си...

 

FB лайковете казват всичко за теб

Всяка сутрин, като отида в офиса и си отворя Facebook, защото ми се налага  служебно, съм запленена от бройката хора, които светят в зелено, тоест са активни! Същите тези хора продължават минимум осем часа, един работен ден, да са зелени... Завиждам им, ама много! (благородно, ха ха) И лайкват, ама нонстоп!

 

Всеки път обаче се чудя как го постигат този резултат, най-вече в работно време.

Чудя се какво работят и какви са шефовете там?! Започвам да мечтая и аз да имам такава работа и такъв шеф, който да ми дава да си лайквам по цял ден... От друга страна, съм чувала истории за доста луди шефове, а и съм имала такива с по няколко задочни диагнози от психиатри.

Признай си! Колко пъти днес натисна този бутон в FB?
Признай си! Колко пъти днес натисна този бутон в FB?

Най-култовата ми шефка е тази, която ни убеждаваше как трябва най-накрая да почистим CD уредбата, като я накиснем във ваната с веро.Същата тази госпожа не даваше лятото да отваряме прозорците, защото ставало течение и сме щели целият офис да хванем менингит. И като се сетя за още няколко такива екземпляри в дългата си биография, решавам, че сегашният ми шеф си е направо слънце. Явно засега ще си седя на тази си работа, няма да имам време за лайкове и ще продължавам само да завиждам благородно на лайкващите по осем часа дневно.

 

Всеки път обаче занемявам, като видя какво се лайква най-много и по колко пъти. Нямам разумно обяснение защо човекът Х лайква всяка снимка на братовчед си на приятелката, която се е постарала да отгледа 22-годишна сланина и целулит, в комбинация с грозна татуировка изчегъртана между двете й свински цицки от някой псевдо татуист. Същата тази женичка с пиърсинг на носа, приличаща на глиган, събира нонстоп лайкове от хора, като човекът Х.

След като се изрови целият нюзфийд, за да се лайкнат всички подобни рогати добитъци от женски род, се минава на сърч за „картинки с умни мисли“, лайкването им е задължително, препостването им - също. За да може всички да видят липсата на сиво вещество и изобилието от свободно време в работно време! Всички тези хорица в осемчасовия си работен ден са залепили показалеца си за мишката или за тъчскрина и лайкват ли лайкват безсмислици и грозни неща.

Kaртинка с "умна мисъл" номер 1
Kaртинка с "умна мисъл" номер 1

Kaртинка с "умна мисъл" номер 2
Kaртинка с "умна мисъл" номер 2

Кажи ми какво лайкваш, за да ти кажа какъв си

какво да кажа на хора, които употребяват предимно показалеца си, отколкото мозъчните си клетки, които много вероятно са изтекли отдавна някъде там между клавишите на клавиатурата, мишката и служебното бюро.

Същите тези хора са от типажите, които не отговарят на съобщения, въпреки че са зелени нонстоп през осемте часа работен ден. Причините са две: нямат време от лайкове и имат огромна липса на възпитание. Много обичам аксесоарите. Чантичките тип Chanel са ми любими и много обичам да си ги нося, но най-вече никога не забравям да си взимам с мен доброто ми възпитание. Възпитанието е задължителният аксесоар за всички. Много уважавам възпитаните хора. А на тези с лайковете, мога да кажа, че на тях този аксесоар им липсва и вместо него са се закичили с много тъпотия и още толкова простотия.

 

Преди седмица си направих поредния социален експеримент на тема: „Колко лайка ще събере моя тъпа снимка, постната в FB.”

В момента виждате снимката, която направих собственоръчно, докато чаках за годишен преглед на мпс-то си - един автомобил и един човек, полегнал на капака му...

„Колко лайка ще събере моя тъпа снимка постната в FB.”
„Колко лайка ще събере моя тъпа снимка постната в FB.”

Снимката за един работен ден събра 408 лайка! Или аз съм гениален фотограф или този от снимката е мега-суперзвезда. Голата истина е, че нито едното, нито другото е вярно. Явно 408 човека са светили в зелено и са лайквали яко през осемте си часа работа! Разчустваха ме, пускам сълза, даже две... И трета - за работодателите им.

 

Има ли нужда да задавам въпрос защо същите тези хора не лайкват снимки като долната, взех я от FB профила на моя колега Мая, която е част от фондация „Нашите недоносени деца“ и неуморно работи за тази кауза от години. За мен Мая е истински човек и заслужава лайкове денонощно. Признавам си, че нейните постове ги лайквам по някой път и в работно време.

Първата от ляво надясно: Мая
Първата от ляво надясно: Мая

Колегата ми Мая, заедно с други благородни хора, благотворително са събрали 29 220 лева!

Сумата ще се разпредели поравно на фондация "Нашите недоносени деца" и сдружение "Аутизъм днес". Парите ще бъдат употребени за обучение на сензорни специалисти, които работят с аутисти и за жизненонеобходима за малките недоносени бебета апаратура за водещите неонатологии в София и страната.

 

От друга страна, рядко, но виждам и такива постове с многобройни лайкове.

Сафет Халид от село Зарица, спасил от сигурна смърт щъркели
Сафет Халид от село Зарица, спасил от сигурна смърт щъркели

И тогава малко се упокоявам и си казвам, че има надежда в тъмния тунел на тъпия лайк!

Повтарям си, че има и такива хора, като Сафет Халид и други хора, които оценяват какво е направил и лайкват.

 

Кажи ми какво лайкваш, за да ти кажа какъв си... Искам да ви помоля в момента, когато си залепите показалеца за мишката и започнете работния си ден с лайкове, да го правите поне с няколко мозъчни клетки, най-вече заради вас самите.


Виж ощеНово в Cosmo