Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ето така се флиртува!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Думата „флиртуване“ е често употребявана до степен, в която звучи неловко старомодна.

Ето така се флиртува!

Но способността игриво да установяваш контакт с този, по когото си падаш, се е доказала във времето като ценно умение. „То повишава сексуалното напрежение и кара отношенията ви да се различат от чисто приятелската ситуация, помагайки да прецениш съвместимостта и химията на много нива“, казва консултантът по срещи Лори Дейвис Едуардс, остовател на The Worthy One и автор на „Любов от пръв клик“. Единственият проблем? В епохата на дигиталните срещи може никога да не усвоиш това умение или просто да оставиш годността му да изтече. Ето как да разбереш, че си напът да се доближиш много по-близо до желаната цел.

Виж как флиртуват различните зодии в чата (снимки долу):

Как флиртуват различните зодии онлайн

Дигитално флиртуване

Използвай примамливи думи

Данни от приложението за запознанства The League показват, че при жени, които в своите съобщения използват „ммм“, „сладко“, „прекрасно“, „ооо“ или „красив“, вероятността да разменят номера си, щом се натъкнат на подходящо попадение, е шест пъти по-голяма отколкото при останалите, които не са толкова настроени за флирт. Опитай с реплика като „Красавец като теб също харесва сладолед? Ммм“, казва изпълнителният директор и основател на приложението Аманда Брадфорд.

Овкуси с емотикони

Подхвърли намигване, усмихнато лице или целувка – според анкета на Match’s Singles in America най-използваният емотикон и от двата пола, когато флиртуват в чата. Но бъди умерена и не използвай символи вместо цяло изречение, когато такова трябва да има, казва стратегът по запознанства и сватовница на известни личности Жасмин Диаз.

Ето така се флиртува!

Стреляй с GIF

„Когато пишеш, е трудно да се изразиш и още по-трудно да покажеш емоция, но GIF-овете намаляват част от напрежението“, обяснява д-р Джес Карбино, социолог в Tinder. „Можеш да изпратиш флиртуващ GIF, като пърхане с мигли, което разкрива интереса ти, но без да бъде твърде директен.“ Това показва още и забавната ти страна.

►►►10 неща, които той иска да те пита на първа среща

Намекни шеговито за контакт на живо

Когато флиртуваш с върха на пръстите си, шегите са единственото нещо, с което не трябва да спираш. „Това трябва да издаде идеята, че искате да се срещнете“, казва Едуардс. Докато си чатите, обръщай внимание на моменти, когато можеш да нахалстваш или да го заинтригуваш с предизвикателство, като „Ще ти кажа, когато те видя“ или „Чудя се дали си толкова забавен и в действителност....“ Ще захапе въдицата.

Ето така се флиртува!

Флиртуване лице в лице

Установи контакт с очи (но без да е зловещо)

Някои стари методи са незаменими. Няма нищо по-секси от уверена двойка, която извършва контакт с очи от единия до другия край на стаята“, казва Рори Сасуун, съосновател и изпълнителен директор на VIP услугата за запознанства Platinum Poire. Един-два погледа, с които да установиш очен контакт (за три секунди, не повече!), в комбинация с лека усмивка изпраща ясно съобщение: „Имам интерес.“

►►►10 истини за момичетата, които се влюбват лесно

Кажи нещо мило

Сладурът схвана това, което му подхвърли, и поема щафетата. Сега какво? „Няма как да сгрешиш, ако направиш искрен комплимент“, казва Сасуун. Съсредоточи се върху това у него, което намираш за привлекателно (дрехите му, избора на питие), или спомени нещо хубаво, което е направил, например да отстъпи мястото си на друг или да привлече вниманието на бармана към някого, който иска да си поръча.

Ето така се флиртува!

Оцени усилията му

Ако подхвърли реплика, като „Очите ти са красиви“, а отговорът ти е: „Бас ловя, че казваш това на всички“, ще излезеш песимист, казва Диаз (дори да си права за репликата). Ако искаш да опознаеш този човек, вместо да отклониш или подцениш комплимента му (хайде де, той наистина се старае!), просто отговори с „Благодаря!“, а после смени темата. Ако това ти се струва грубо, отвърни и ти с похвала.

Изпращай сигнали с езика на тялото

Обмисли всички невербални намеци, които даваш, когато си заинтересована от някого. Раменете се разтварят, очите ти избягват контакт, а тялото ти се обляга назад. Когато искаш да покажеш, че си заинтригувана и слушаш внимателно, убеди се, че не скръстваш ръце, гледаш човека право в очите и от време на време прибираш коса зад ухото си, съветва Диаз.

Ето така се флиртува!

Чакай, той пада ли си по мен, или не?

Въпреки женската интуиция, 82% от дамската част не знае кога някой флиртува с нас, показва проучване на Канзаския университет. Изследователите отнасят това до разнообразните начини за целта. При искрения флирт например той разкрива чувствата си („Харесваш ми“), въпреки че можеш да ги вземеш за приятелско отношение. Други наблягат на по-любезния стил, като се държат „внимателно до степен на пасивност“, казва проучване на д-р Джефри А. Хол. Ако той иска да се видите или те попита дали излизаш с някого, схвани намека: пада си по теб!

Не спирай, щом вече си във връзка

Въпреки че има други мотиви (като секс), повечето щастливи двойки, които са заедно от дълго време, продължават да флиртуват, защото е забавно, казва Дейв Хенингсен, професор по комуникация от Университета в Северен Илинойс. „В хода на развитие на отношенията флиртуването може и да изглежда важно, но показва на партньора, че все още си привлечен от него“, обяснява Хенингсен.


Виж ощеНово в Cosmo