Да спреш влака за Перник с хаштаг

По-лесно е да спреш влака за Перник, отколкото злобата у хората!

 
#АзсеУсмихвам!!!

Понеделник сутрин не е най-силното време за мотивация на никой от нас. Който твърди обратното, яко ви лъже. Затова този понеделник сутрин реших да си го направя забавен и да развеселя начумерените хора, които населяват град София.

Винаги съм се чудела как примерно в Палма де Майорка съм виждала само усмихнати хора.

Не е обаче от наличието на палми – там те са много малко, нищо, че името на острова подсказва друго. И както си се чудех защо хората в моя град са вечно нацупени, реших да си направя един социален експеримент с моите съкварталци в Княжево: Спри човек и го помоли да те снима на линията на влака, докато правиш йога!“ Хаштагът на малкото ми събитие беше: #АзсеУсмихвам!!!

 

Отидох на линията на влака, която опасва целия горен край на кв. Княжево, започнах да си правя сутрешната йога и да моля случайно преминаващи граждани, някои с кучета и деца, други само с деца и трети с намръщени лица, да ме снимат с моето телефонче.

 

 

След два часа, като теглих чертата, се оказа, че беше по-лесно да спра влака за Перник (и почти успях), отколкото нацупендрите бързащи хорица...

Е намериха се няколко ентусиасти, от които един възрастен и три деца, с помощта на които станаха тези снимки, които гледате сега. Признавам си, че бях приятно изненадана от всички машинисти на преминаващия пернишки влак, които намаляваха скоростта и ми махаха, видимо развеселени.

 

Цялата ми равносметка е, че ако от време на време се радваме като деца и поздравяваме непознати хора, както направиха машинистите, животът ни ще е малко по-хубав и определено по-весел.

Едно от децата, които участваха в малкия ми експеримент, се помайтапи, че след като приключим, всички ще трябва да идем под строй към „химическото чистене“, включително и кучето му.

 

Да ви кажа, хич май не е майтап, че трябва да отидете на химическо чистене, и то поне два пъти тази седмица... И да изчистите всичко, което ви задушава, наранява, влудява и т.н.

Поканете детето у себе си, поне за един час днес, тази седмица или поне веднъж в месеца. Целувайте жена си не само на 8-ми март, запомнете, че тя е вашата жена и останалите дни в годината. Не й подарявайте сърца само на Свети Валентин, подарявайте й сърцето си всеки ден! Вместо да седите и да лайквате безсмислици и безвкусни неща във Facebook, като снимка на мартеничка пингвинче, букетче карамфили от милото, размазана снимка на колежката от снощи и т.н., покажете доброто си отношение на човека до вас или на някой непознат, лесно е и е по-зареждащо действие от горе изброените тъпни. Азиатците са мъдри хора, от тях съм научила това: привличаш такава енергия, каквато излъчваш ти самият... Няма как да искаш да е гудвайбсонли (goodvibesonly), ако не направиш минимално усилие...

 

Не е нужно сутрин да правиш йога, за да си щастлив, може само да се усмихнеш, така дори без повод.

Бъдете честни и се опитайте да се сетите колко пъти днес се усмихнахте... Добре, простено ви е, днес е само понеделник (най-трудният ден в седмицата). Опитайте обаче от утре. #АзсеУсмихвам!!!