Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да, може да имаш неангажираща връзка

 

Оценка: (0/5)

 
 

Хей, стига с глупостите, че милениалите са поколението на секса без обвързване.

Да, може да имаш неангажираща връзка

Много необвързани жени се срещат и правят секс с когото и когато си поискат, поне откакто обичаното гуру на Cosmo – покойната Хелън Гърли Браун, написа книга по темата (Сексът и необвързаното момиче, 1962). По онова време неангажиращите срещи и сексът без обвързване все още са били неприемливи. А днес? Отговорът е, че това изобщо не би трябвало да стои под въпрос.

Поп културата изобилства от жени, които получават своето без сериозно обвързване. Героинята на Иса Рей от „Несигурни“ жонглира с няколко партньори, а в „Дръзки момичета“ журналистът Джейн Слоун увеличава сексуалните си преживявания с помощта на свой секси колега.

В галерията долу ще научиш кои са топ съблазнителките в целия зодиак:

Жените от реалността също са на ход. 40% от необвързаните дами в САЩ са излизали с повече от един мъж в някакъв момент от живота си, а 55% са имали приятелство с привилегии, сочат данните на Осмото годишно проучване на Match „Необвързаните в Америка“.

„В наши дни милениалите удължават периодите на неангажиращи и предшестващи обвързването срещи, за да преценят своите опции“, казва главният научен консултант на Match – биологичният антрополог д-р Хелън Фишър. Това може да е хитра стратегия за намиране на съпруг (стига да искаш такъв) без да пропуснеш потенциални кандидати. „Освен това опознаваш себе си и подреждаш своя живот, така че ако наистина решиш да отидеш до олтара, си наясно с какво разполагаш, искаш точно това и можеш да го задържиш“, казва Фишър.

Да, може да имаш неангажираща връзка

За тези, които не се интересуват от дългосрочни връзки, играта на останалия терен е истинско забавление. „Неангажиращите отношения могат да те накарат да се чувстваш жива, щастлива и удовлетворена“, казва д-р Джъстин Гарсия, секс изследовател в Институт „Кинси“ и научен консултант на Match. Макар метафорично да показваш среден пръст на традиционните обществени стандарти за това как би трябвало да изглежда любовта, все пак достигаш до романтични и сексуални върхове. Във времена, когато се очаква да живееш според своите желания, това допринася да се чувстваш добре.

Имайки предвид всичко дотук, неангажиращите отношения си имат своите граници и идват в комплект с правила за безопасност и етикет. Вземи под внимание следните съвети, за да се чувстваш безгрижна и овластена, ако планираш да балансираш между няколко сладури това лято.

86 – процентът на хората, които казват, че не съжаляват за своето приятелство с привилегии.

ИЗТОЧНИК: ОСМОТО ГОДИШНО ПРОУЧВАНЕ НА MATCH „НЕОБВЪРЗАНИТЕ В АМЕРИКА“

СРЕЩИ БЕЗ ОБВЪРЗВАНЕ

„За“

Срещите без дългосрочни очаквания ти позволяват да правиш уговорки в последната минута и премахват напрежението от същинските срещи. А с липсата на редовни планове можеш да се съсредоточиш върху своята кариера, приятели, семейство, хобита и цели – страни от живота, от които съвременните жени е много по-малко вероятно да се откажат в сравнение с предишни поколения, казва Фишър.

Освен това, срещите без обвързване могат да ти помогнат в избора на точния за теб човек, връзката да те отведе до задънена улица. Както казва Ан, 28, „Защо да не излизаш с колкото се може повече хора? В момента се срещам с трима, а фактически съм необвързана.“

„Против“

Спазването на подобен график изисква тренинг. „За някои тревожността засенчва удоволствието, което могат да извлекат“, казва д-р Жана Врангалова, хоноруван професор по психология в Университета в Ню Йорк и основател на проекта Неангажиращ секс. Един спомен все още преследва Лора, 33, която се е срещала с двама мъже едновременно, когато изпраща съобщение на погрешния. „Опитах се да замаскирам положението, но той се досети какъв е случаят!“

Да, може да имаш неангажираща връзка

А после се появява и дилемата, позната като парадокс на избора. Както обяснява Кейт, „Вместо да опознаваш някого, неизбежно правиш сравнения.“

ЗАТВОРИ УСТИТЕ НА ОКОЛНИТЕ Ако твоите приятели или роднини осъждат либералния ти любовен живот, отблъсни отрицателното им отношение, като демонстрираш вълнението си, казва Карли Скортино, автор на Slutever. Покажи широка усмивка и кажи: „Можете ли да повярвате? Срещам се с няколко хора. Ура за мен!“ Позитивната ти енергия ще бъде заразителна.

Виж с кой зодиакален знак ще правиш най-добрия секс (снимки долу):

С кой зодиакален знак ще правиш най-добрия секс

Правилата, които трябва да спазваш

Както в приложенията за запознанства, така и очи в очи, кажи на отсрещния, че не търсиш нищо сериозно и предпочиташ да излизате без обвързване. (Можеш дори да заявиш това в описанието на профила си.)

Ако някой, с когото излизаш, те попита дали се срещаш и с други, бъди откровена и му признай. В противен случай ще навлезеш в болезнена територия, а впоследствие поведението ти ще разтълкува като лицемерно и пресметливо.

Остави разстояние между срещите с отделните хора – веднъж на всеки две седмици е идеално, за да поддържаш лежерно темпо.

Поддържай срещи с двама или повече, за да избегнеш съсредоточавне върху само един от тях.

Следи уговорките, които вече си направила в мобилното приложението за запознанства. И не прави планове да излезеш с няколко души един след друг в една и съща вечер – не е възпитано!

Да, може да имаш неангажираща връзка

„За“

Съгласието за секс без обвързване – независимо дали е за една или повече нощи, или става въпрос за приятелство с облаги – може да преобрази сексуалния ти живот. „Това е удивителен начин да изследваш себе си“, казва Скортино. Проучване от 2014 г. показва, че при тези, които са съгласни на необвързващ секс, се наблюдават по-ниски нива на стрес и по-добро цялостно състояние след подобно преживяване. И това ако не са облаги!

А подобни продължителни практики могат да бъдат страхотен метод да тестваш границите на собствената сексуалност, както и да откриеш нови неща, с които се възбуждаш и стигаш до оргазъм. Ако и двамата сте навити да изпробвате нова секс играчка или фантазия, супер! Ако ли не...голяма работа, не ви е нужно да сте съвместими в спалнята в дългосрочен план.

Вероятно ще порасне и самочувствието ти под завивките. „Неангажиращият секс ми помогна да стана по-уверена, самодостатъчна и общителна“, казва Грейс, 31. „Сега знам, че обикновено искам да получа орална любов преди всичко останало. Научих още, че не харесвам мръсните приказки.“

Правилата, които трябва да спазваш

Увери се, че неангажиращата връзка е преди всичко заради собственото ти удоволствие...а не, за да накараш някого да те желае повече или защото всички други правят така.

Използвай предпазни средства всеки път с всеки един от партньорите си. Винаги.

►►►10 мъже с искрени признания: секс за една нощ

Не крий от партньора си, че правиш секс с други хора и винаги споделяйте резултатите от изследванията си един с друг.

При секс за една нощ прибягвай до най-добрата си преценка и разум. Пиши на приятелка, за да ѝ кажеш къде си (вкъщи или у партньора).

Знай, че оставането през нощта е привилегия, а не даденост. Същото се отнася и за кафето на следващия ден.

За разлика от „Хубава жена“, сексът не означава непременно любов. Значи, че искаш добър секс.

92 – процентът на необвързаните, които смятат, че предпазните средства са нужни при секс без обвързване.

ИЗТОЧНИК: ОСМОТО ГОДИШНО ПРОУЧВАНЕ НА MATCH „НЕОБВЪРЗАНИТЕ В АМЕРИКА“

Да, може да имаш неангажираща връзка

„Против“

Неангажиращият секс по взаимно съгласие може да те качи на емоционална въртележка, която не можеш съвсем да контролираш. От биологична гледна точка вагиналната стимулация и оргазмите водят до повишени нива на допамин и окситоцин. Тези невротрансмитери увеличават привързването и създават топла, романтична нагласа към партньора ти в спалнята. „Ако не ти се иска да изпитваш което и да е от тези чувства, може би трябва да се замислиш дали сексът без обвързване е за теб“, казва Гарсия.

Разбира се, не са за пренебрегване и съображенията за сигурност. „Винаги обръщам внимание на това, че подобно сексуално поведение поставя здравето на риск“, добавя Гарсия. Повече партньори означава повече излагане на потенциални инфекции. Можеш да предпазиш отсрещния, казвайки му, че спиш с други. Както Катрин, 33, отбелязва, „Не искам да нехая за хората, с които съм. С тях съм искрена и винаги използвам защита.“

Казваш „мръсница“ сякаш е нещо лошо...

В своята книга и шоу по Viceland, и двете с името Slutever, Карли Скортино определя като мръсница всеки, който иска да прави горещ секс според собствените разбирания, или както самата тя пише, „човек, който търси дълбоки преживявания чрез секс“. За да премахне стигмата от думата, Скортино казва, че е необходимо да бъде изричана от хората в положителен контекст. (Виж например годишното благотворително събитие на Амбър Роуз SlutWalk). „Поели сме по пътя на движение, което ще утвърди думата наново“, казва д-р Жана Врангалова. Точно така, дами.


Виж ощеНово в Cosmo