Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бившият ти не те оставя на мира?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не разрешавай на миналото да ти пречи

Бившият ти не те оставя на мира?

Разделите са гадни, независимо дали ти си тръгваш, или са те изоставили. Още по-неприятно е, когато бившият ти не иска да си тръгне. Често се случва да поискаш от него да задълбочите връзката си, а той да откаже в търсене на нещо по-добро. После обаче осъзнава, че е изпуснал жената, която обича, с която е щастлив, и се връща при теб, молейки те да се сдобрите. Пуска ти по 100 есемеса на ден, звъни... Съобщенията му варират от приятелски такива, до изповеди, в които се разкайва за раздялата ви.

Ако ти вече си с нов човек, и се чувстваш щастлива, бившият ще бъде голяма пречка. Би могла да преминеш през тази ситуация, започвайки с 3 прости правила:

Обясни му защо не е подходящо да разговаряте за миналото и за бъдещето
Може би защото имаш друг мъж, и в живота ти няма място за двама – избрала си да бъдеш с другия, и искаш да си коректна и честна със себе си и него. Каквато и да е причината, обясни на бившия, че се чувстваш зле от това да ровиш в пресни рани, и имаш нужда от пространство и време без него, за да ги излекуваш. Такъв ясен с целта си разговор може би ще е стимул за бившия ти да продължи напред, оставяйки те на мира.

Спри да отговаряш на съобщенията и обажданията му
Ако разговорът не свърши работа, спри да отговаряш, когато те търси. „Писна ми да говоря за това”, „Остави ме на мира”, „Моля те, спри да се обаждаш” явно не вършат работа. Време е да го обезсърчиш с мълчание.

Съсредоточи се върху собствения си живот
Не прекарвай времето си, притеснявайки се как бившия ти преживява раздялата. Това ще те разконцентрира, ще се представяш зле в работата, ще съсипеш отношенията с новия си партньор. Разбери, че е време да дадеш шанс на човек, който иска да има стабилна връзка с теб, а не на онзи, напуснал те веднъж, за да търси по-добра от теб.

Имай предвид, че тези правила важат в случаи, когато бившият ти не създава големи проблеми – не те следи, не те заплашва и т.н. Прави ли го, обърни се към полицията.


Виж ощеНово в Cosmo