Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 знака, че е нагъл лъжец

Мария Павлова/ Cosmo team
 

Оценка: (5/5)

 

Запознай се с вълшебните думички, които издават лъжеца!

Искрено се надяваме между теб и гаджето ти да цари пълна хармония и единствените лъжи, които ти казва от време на време, да са по повод вида на дупето ти в онази рокля.

8 знака, че те будалка
8 знака, че те будалка © Shutterstock.com

Но само за всеки случай ще ти издадем как да надушиш кога мръсникът ти казва голяма опашата лъжа. 

„Тръгнах си“

Когато си служи с тази комбинация от думи (например „Тръгнах си от бара в 6“ вместо „Прибрах се в 6“), значи в ситуацията участва някаква драма. Може да е попаднал в задръстване или просто да крие, че е правил нещо, което не е трябвало да прави.

„Глупости“

Избира тази фраза, когато едно простичко „не“ ще свърши работа? Хм, да знаеш, че не му е чиста работата. Това е сигнал, че се опитва да компенсира нещо. Ето ти пример: питаш го „Да не би току що да погледна задника на онази мацка?“ и той отговаря „Глупости“.

„Тази“

Точно както предната реплика, зависи кога я използва. Ако слага „тази“ пред съществително като в „тази жена“, това е подсъзнателен опит да се дистанцира от думата. Често разпространен трик сред манипулаторите.

„Никога не бих“

Ако пропусне „Глупости“ и директно се насочи към „Никога не бих направил това!“, когато говорите за нещо, което се е случило в миналото, отваряй си очите на четири. Въпрос: „Все още ли говориш с бившата си?“. Отговор: „Никога не бих ти причинил това!“. „Никога не бих“ предполага, че планира да го направи в бъдеще. Сори, това е положението.

„Да, скъпа“

Освен ако твоят човек не е английски джентълмен, това определено не е нормална реплика. Но ако ти я изцепи от нищото, внимавай. Тя е знак, че е под стрес и знае, че има проблем.

„Между другото...“

Лъжците използват подобни вметки, за да прозвучи това, което следва по-маловажно. Да обаче обикновено това е най-важната част от историята. Тоест отваряй си ушите какво ще последва след нея.

„Но“

Хората, които лъжат, обикновено се опитват да омаловажат това, което казват с тази думичка, така че премини в режим „повишено внимание“, когато ти изръси нещо в стил „Знам, че звучи странно, но...“ или „Знам, че си мислиш, че лъжа, но...“.

„Защо да го правя?“

Това е един от бестселърите сред лъжците. С него просто печелят време, за да измислят следващия си ход. Ето други подобни сигнални фрази: „За какъв ме имаш?“, „Лъжец ли ме наричаш?“ и „Знаех си, че така ще стане!“.


Виж ощеНово в Cosmo