Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5-те признака на разрушителната връзка

 

Оценка: (1/5)

 
 

Разрушителната връзка разрушава точно теб!

5-те признака на разрушителната връзка

Има връзки, които трябва да приключиш просто защото в противен случай с теб може да се приключи. Е, не в буквалния смисъл, разбира се. Просто много ще се промениш – и то не към добро. Защото разрушителната връзка не разрушава нещо абстрактно, а разрушава точно теб. Психологът ти разказва кои са основните признаци на връзката, от която трябва да бягаш.

16 звездни двойки, които се разделиха преди края на 2016 година

5-те признака на разрушителната връзка

Любовта понякога не е достатъчна, за да продължите пътя си заедно!
Любовта понякога не е достатъчна, за да продължите пътя си заедно!

Заблуждаваш

Ако не говориш за нещата, които те вълнуват, ако се стараеш да доокрасиш истината или да смегчиш значението на някои неща, то си струва да се замислиш. Защо постъпваш така? Защото се стараеш да не бъдеш човекът, който си?

Основният съвет е да бъдеш себе си. Бъди честна и откровена с партньора си и не се страхувай, че няма да бъдеш приета. Ако това се случи, то значи е било за добро.

Как различните зодии преживяват любовните неуспехи

В изолация си

Ако връзката ви е преминала от стадия с бонбоните и букетите в нещо що-годе адекватно, то социалната изолация е тревожен признак. Зависимостта е нездравословна форма на взаимоотношения! 

Социалната изолация не ти дава възможност да растеш и да се развиваш.
Социалната изолация не ти дава възможност да растеш и да се развиваш.

Заобиколена си от негативизъм

Пагубната връзка води до това да се проявяват всички негативни качества у хората. Например, постоянно се оказваш виновна за всички грешки и проблеми на партньора си. Започваш да мислиш, че е твоя отговорността за щастието на половинката ти. И че ти си длъжна да строиш живота си, изхождайки от това. С времето в тази връзка ти преставаш да бъдеш себе си и започваш да стъпваш на пръсти, за да няма в какво да те обвинят. Взаимоотношенията, в които се чувстваш по този начин, са отровни и могат да отровят целия ти живот.

Още един показател за нездравословната връзка е постоянната критика и обиди. Всичко това са ярки примери за емоционално насилие. И, разбира се, просто не трябва да ги допускаш. И тук важното е да спреш да оправдаваш тези, които се отнасят с теб по този начин.

►►►ВИЖ ТУК: 5 постъпки, които не са доказателство за любов!

Фокус върху партньора ти

В пагубната връзка фокусът е изместен върху това да промениш някого, а не да работиш върху себе си. Ако уважението е в основата на взаимоотношенията ви, то никой няма да се опитва да те превърне в идеал. А ако това се случва, то този път води към нещастие. В хармоничната връзка ти уважаваш партньора си за това, което е, и не го превръщаш в свои успешен проект. Щастливата връзка сама те подтиква да ставаш по-добра и да работиш върху себе си. 

Ако оказват натиск върху теб и ти губиш самоувереността си, е възможно да е дошло времето да излезеш от лодката на любовта, а не да чакаш да те изхвърлят зад борда.
Ако оказват натиск върху теб и ти губиш самоувереността си, е възможно да е дошло времето да излезеш от лодката на любовта, а не да чакаш да те изхвърлят зад борда.

►►►ВИЖ ТУК: Токсичен партньор ли си?

Недостиг на подкрепа

В хармоничните взаимоотношения чувстваш подкрепата на партньора си. При това не е задължително той да те разбира и да споделя всичките ти стремежи и интереси. Може да не ги разбира, но въпреки това да те подкрепя. Това е проява на уважение към възгледите ти за живота и твоята индивидуалност. Ако разбереш, че партньорът ти не проявява заинтересованост и не подкрепя начинанията ти, то този човек едва ли ще може да ти осигури емоционална опора. Липсата на интерес и критиката с времето ще те накарат да повярваш, че чувствата ти, възгледите ти и ценностите ти са без значение. А това значи, че и ти самата не си важна за околните. Съветът ми е: по-добре се откажи от такъв партньор, отколкото от себе си.


Виж ощеНово в Cosmo