Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 начина да си независима, дори когато си във връзка

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Имах толкова пълноценен живот, преди да бъда във връзка“ - това е коментар, който със сигурност си чувала не един път от приятелки със сериозни гаджета.

5 начина да си независима, дори когато си във връзка

Но защо от това се оплакват по-често жените, отколкото мъжете? Те намират за предизвикателство да поддържат своята автономност, когато са във връзка, защото общество отдавна налага на нежния пол, че трябва да поставят нуждата на партньора на първо място. Особено щом стане въпрос за любов.

Хороскоп на слабите ти места

Но връзките процъфтяват, когато и двамата партньори си дават малко свободно време един от друг. Помисли си: когато имаш време да правиш нещата, които интересуват само теб, както и да прекараш време със семейството и приятелите ти, те прави по-щастлива и пълноценна. Недей да се сливаш с партньора си – ето и някои съвети, които ще ти помогнат да поддържаш самостоятелността си.

1. Планирай самостоятелни занимания.

5 начина да си независима, дори когато си във връзка

Когато се „гмурнеш“ в първите месеци на зараждащата се връзка, веднага осъзнаваш, че не ти остава достатъчно време за хобитата ти. Прекарваш време с приятеля си и си щастлива, когато го правиш щастлив. Какво ти пука, че си пропуснала часа си по йога или рисуване? Грешка. Когато непрекъснато поставяш себе си на второ място, тогава насаждаш идеята, че животът ти се върти единствено около партньора ти и неговите интереси.

От съществена важност е да уважаваш собствените си желания. Това означава да отидеш най-накрая на маникюр, ако това искаш да направиш, да скочиш на колелото да покараш няколко километра и изобщо да правиш онези неща, които си пренебрегвала. Най-важното – когато веднъж си направиш план, недей да се отказваш от него в последната минута. Дори гаджето ти да иска да се видите. Той може да почака.

►►► Виж тук 13 промени в живота ти, след като заживеете заедно

2. Виждай се често с приятелите си.

Всички познаваме това момиче – или сме били това момиче. То изчезва като пламък ан свещ, веднага щом си хване гадже. Не само, че този навик показва неуважение към дългогодишната връзка, която си създала с приятелите си, но и те лишава от специфичните видове любов и подкрепа, различни от този на любимия ти.

За да избегнеш този капан, планирай срещи с приятелите си веднъж седмично или месечно – без право на отсъствие. Недей да питаш гаджето си дали е съгласен да се видиш с тях, просто му кажи, че ще го направиш. Запомни – смисълът на това да си самостоятелна, дори когато си във връзка, не е в това да питаш дали е наред да свършиш нещо сама. Знай, че е наред да го направиш и само да уведомиш партньора си.

3. Отиди на ваканция... сама.

5 начина да си независима, дори когато си във връзка

Ако ти се ходи някъде през уикенда, но гаджето ти е заето и не може да те придружи, недей да се тръшкаш и да съжаляваш. Недей да пренебрегваш желанията си заради тази дребна спънка – отиди сама! Използвай пътуването, за да помислиш коя си ти, когато си далеч от него, какво харесваш и какво не харесваш в начинанието. Ако всичко мине добре, ще се върнеш при него, пълна с истории, преживявания и снимки, които да обсъждате. Гаранция, че разговорите ви ще са далеч по-интересни.

11 соло секс пози за жени (които обичат себе си)

4. Посети семейството си сама.

Напълно в реда на нещата е да желаеш да срещнеш приятеля си със семейството си за празниците. Но няма причина да го правиш всеки път, особено ако се разбираш добре с роднините си. Ще ти подейства зареждащо да се срещнеш с тях, без неговото присъствие. А и нека сме честни – твоят човек може да не схване всичките ви „вътрешни“ шеги или да изпита умиление от семейните ви спомени. Това е напълно в рода на нещата и няма смисъл да се тревожиш.

►►► Виж тук 6 навика във връзката ти, които трябва да забравиш

5. Кажи му, че ти трябва пространство.

Във връзка с всички горни съвети – приятелят ти може да се стресира, когато изпита ефектите от твоята новооткрита свобода върху себе си. В същото време, ти може да започнеш да се притесняваш, че го отблъскваш без да искаш, когато започнеш да правиш повече самостоятелно. Кажи му какво се случва в прав текст, за да изчезнат притесненията и на двама ви. Увери го, че правиш това, за да се почувстваш по-добре сама за себе си, което ще заздрави връзката ви в дългосрочен план.

Ако все още му е трудно да свикне с идеята, че искаш да прекарваш повече време сама, тогава може би е време да преосмислиш връзката си – наистина ли трябва да бъдеш с човек, който не иска да те пусне?


Виж ощеНово в Cosmo