Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

4 явни знака, че най-накрая си преживяла раздялата

 

Оценка: (0/5)

 
 

Никой не знае как точно ще му се отрази раздялата с любимия човек.

4 явни знака, че най-накрая си преживяла раздялата

 

Но пък всеки предполага, че ще боли. Повече от всичко. Сърцераздирателната представа за раздялата ни е насадена с години слушане на романтични песни и гледане на любовни филми. Когато се случи наистина обаче, реалността те удря като чук. Всяка раздяла е специфична, ето защо всяко справяне с нея се отразява по различен начин.

Понякога мъката се преживява за две седмици, друг път за две години. Единственото нещо, което доказано работи е времето (не, това не е клише). Нормално е в началото да се чувстваш и изглеждаш като зомби. Да не знаеш къде да денеш напиращите в теб емоции – гняв, разочарование, страх, безнадеждност.

Важното е да не се предаваш. Дори да не искаш повече да се бориш с мъката, направи сетно канско усилие. Обещаваме, че един ден ще си вършиш работата, както обикновено и прозрението ще те порази – превъзмогнала си го. Вече не си завързана с оковите на нещастната любов! За всеки случай, прочети четирите сигурни знака, че това наистина е така.

►►► 5 основни причини за раздяла

1. Вече не плачеш през цялото време.

4 явни знака, че най-накрая си преживяла раздялата

В началото, плачът се превръща в твой отдушник. Сутрин пред огледалото, по време на обяд с колегите, вечер на път към дома, сълзите започват да бликат от очите ти, когато най-малко очакваш. Те постоянно ти напомнят за този, когото си изгубила. Ще отнеме време, но един слънчев ден ще се събудиш и ще си спомниш, че не си плакала от дни. Тези дни бързо ще се превърнат в седмици и ще останат само изключително редки случаи, в които очите ти леко се навлажняват при спомена за отишлата си любов.

2. Спираш да си му ядосана.

Когато някой те напусне, особено ако е без ясна причина, няма как да не му се разгневиш. Казваше, че те обича, но все пак си тръгна – гадняр. Казваше, че те обича, но спа с друга – мръсник. Отровните мисли по негов адрес запълват дните ти и ти пречат да продължиш напред. Разстройват цялото ти ежедневие. Но започне ли сърцето ти да се лекува, мисълта за бившия няма да те изкарва извън кожата ти.

►►► 13 най-лоши начина за раздяла

3. Вече не четеш хороскопа му.

Това изглежда като смехотворен знак, но често пъти осъзнаването, че не следиш какво се случва в живота му, е едно от най-силните. Независимо дали си спряла да следиш хороскопа или профилите му в социалните мрежи, тези наглед дребни стъпки те отведаждат към заветната цел – да изтриеш спомена за него от живота ти. Или ако това ти се струва прекалено радикално, поне да спре да ти пука. Както с всичко покрай раздялата и този процес ще бъде бавен. Първоначално ще отваряш профила му във Facebook още със ставането. После ще се сещаш да му прочетеш хороскопа към обяд. А след време, може и да преглеждаш какво се случва с него, но само за няколко секунди, след което да се отегчиш и да преминеш към разглеждането на нещо по-полезно за психическото ти състояние.

4. Спираш да го мразиш.

4 явни знака, че най-накрая си преживяла раздялата

Обратното на любовта е омразата и понеже енергията в природата никога не изчезва, а само се трансформира. Ненавиждаш го и по този начин косвено не понасяш и себе си. Мразиш себе си, защото си се влюбила в него. Мразиш се, защото си търпяла безобразното му поведение. Мразиш него, защото не е оправдал доверието ти. Мразиш, мразиш... стига толкова! Започнеш ли да забравяш лицето му, ненавистта ти ще затихне и отново ще си способна да оценяваш хубавите моменти в живота, пълни с щастие и добро настроение. В момента, в който осъзнаеш, че си спряла да го мразиш, значи си се излекувала напълно от раздялата.


Виж ощеНово в Cosmo