Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

35 правила за скандал

 

Оценка: (5/5)

Хубавият скандал е хубаво нещо. Ако има само мир и любов, ще е подозрително, а и скучно. Недомлъвките и недоизказаните неща се връщат като бумеранг рано или късно. И ако имаш забележки към него, ги кажи/изкрещи и по-добре рано, отколкото никога! Един хубав скандал може да направи чудеса с връзката ви. И за да има резултат, следвай тези златни правила на скандала.

35 правила за скандал
35 правила за скандал © GUSTAVO ARRAIS


1. Постави си точна цел. Какво искаш да получиш от него. Внимание, секс, пари? Най-добре всичко наведнъж, но дай да караме едно по едно. За да не се окаже, че искаш по-скъпа гривна, а приключваш с раздяла. Каквото посееш, това ще пожънеш.

2. Мисли спокойно и не прекалявай с претенциите. Придържай се към предварителен списък със спорни точки. Така упреците ти ще звучат логически, а не емоционално.

3. Удряй под кръста, но само ако искаш да съсипеш нещата, вместо да ги поправиш. Слабите му места може да са приятелите му, колата му или майка му. Всичко, в което той се кълне, а теб те дразни. Ако ще го удряш там, направи го деликатно.

4. Ако искаш скандалът да не се точи дълго, не използвай конфликтни изрази и заплахи. Не се дръж като на разпит и не прави сравнения и обобщения. За да не се превърне скандалът в безкраен конфликт. Нали това не е целта ти?

5. Бъди дипломатична. Не му казвай „Писна ми тая майка ти да си вре носа в нашите работи!”, а „Имам усещането, че напоследък много външни фактори ни пречат на взаимоотношенията” и добави „Достатъчно сме зрели, за да взимаме сами решения, нали, скъпи?!”.

6. Утрото е по-мъдро от вечерта. Скандалът определено е по-ефективен, ако си отпочинала и си се наспала. Ако не вярваш – лягай да спиш и на сутринта ще провериш.

7. Ако ти повиши тон, не отвръщай със същото. Ако той вика, вероятно така е възпитан. А ако и ти се разкрещиш, ще стане грозно.

8. Хвърлянето и чупенето на предмети помага. Стига да не се целиш в него. Така ще изпуснеш парата за малко, вместо да кажеш нещо, за което ще съжаляваш. Вещи се купуват, но чувства – не. И ако може, не чупи негови неща или нещо което ти е подарил, така всички ще са доволни.

9. По-силният отстъпва, а не по-глупавият. Но не отстъпвай на всяка цена! Прецени добре дошъл ли е моментът да развяваш бялото знаме.

10. Заповядва и командва този, който не е сигурен в себе си. Ако гаджето ти се опитва да ти вмени със заповеднически тон задължения, опитай най-спокойно да му отговориш така: „Може да изкарваш повече пари от мен, но това не ти дава право да...” или „Ти може да искаш, но аз не мога...“.

11. Сълзите са идеално средство за манипулация, но ако ги пускаш често в действие, се амортизират, губят си ефекта и напразно се хабиш. Особено ако гаджето ти не е от най състрадателните.

12. Тежкото сърдито мълчание е доста грозен и незрял метод. Така проблеми не се решават и излишно му опъваш нервите. Ако той ти мълчи, се направи на три и половина и се дръж все едно всичко е ок. Не след дълго ще проговори пак с човешки глас.

13. Запази равновесието в спора. Колкото по истеричен става единият от вас, толкова другият трябва да е по-спокоен.

14. Направи разлика между повода за скандала и причината да се стигне до него. Да забрави да ти се обади, че ще закъснее за вечеря, е повод за скандал. Но че напоследък не те гушка и не ти обръща внимание достатъчно, е причината за него.

15. Докато се карате, не забравяй каква е целта ти и не сменяй темата (знам, че имаш още много неща да допълниш). Да не се окаже, че започваш с това, че не може да се хвърлят мръсни дрехи на топки навсякъде, а след малко го упрекваш, че миналата година е закъснял за кино. Правилото е: един скандал – една тема за изясняване.

16. Не използвай ултиматуми които няма да изпълниш. Изречението „Ако още един път закъснееш, се изнасям” е малко пресилено, ако наистина не си решила да го направиш.

17. Ако тактиката ти е да обсипеш твоя човек с преиначени факти и да му приписваш думи, които не е казал, да знаеш че си на грешен път. Тук ефектът е равен на нула.

Продължава...


Виж ощеНово в Cosmo