Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 начина да убиеш любовта

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Хората се срещат, хората се влюбват, хората се женят“ – това е сценарият в повечето песни. За развод рядко се говори. А трябва. Защото именно с него завършват по-голям процент от браковете.

Дори отношенията да не са били регистрирани официално, раздялата не е по-лека.

Но, замисляла ли се, кое кара двама души да вземат решението да поемат в различни посоки и къде изчезва любовта?

Ще ти подскажем: убиват я четири ръце.“

Арнолд Лазаръс

3 начина да убиеш любовта

Нарисувано с любов: разгледай в галерията долу.

Любов в пастелни цветове

►►►Възможна ли е любовта за цял живот?

3 начина да убиеш любовта

Казват, че любовта трае три години. За това с колко може да я надживее приятелството, зародило се с времето между влюбените, никой не знае, макар да се правят проучвания по темата.

Любопитното е, че мастити учени, изучаващи взаимоотношенията в двойката, до ден днешен не са стигнали до единен извод кое е гаранция за здрава връзка, а кое може да я разбие (жокер: не става въпрос за изневяра).

►►►Съществува ли любов от разстояние?

Така, един от корифеите по този въпрос – Джон Готман, счита, че основата на здравия брак – е приятелството. Не по-малко авторитетният Арнолд Лазаръс, е убеден, че точно то може да убие любовта.

—————————————————————————————————————————

Арнолд Лазаръс е доктор по психология, почетен професор по приложна и професионална психология, член на екипа на над 10 специализирани списания.

Лазаръс бил президент на Асоциацията за развитие на поведенческата терапия, получава награда „За особени заслуги в областта на психологията“, която се дава от Американския комитет по професионална психология. Автор е на 4 книги и над 150 статии.

Арнолд Лазаръс в продължение на 25 години се занимава с този проблем и стига до следния извод: „Истината е, че никой не знае как да постигне хармония в отношенията.“ Повечето двойки се осланят на собствените идеалистични представи за брака и очакванията, които са на светлинни години от реалността.

—————————————————————————————————————————

Само че специалистът по човешки отношения успява да отдели три верни способа, с помощта на които, според него, могат да бъдат убити и най-силните чувства. Ето кои са те.

3 начина да убиеш любовта

1. Отношенията „две души в едно тяло“ или „където има игла, има и конец“

Една от класическите представи за това как трябва да изглежда съвместният живот, е твърдението, че мъжът и жената, живеещи заедно, трябва да ги свързва не само любовта, но и приятелството.

Мотото на такива двойки е „Моят любим е моят най-добър приятел“. Лазаръс е на мнение, че това е груба грешка: „Бракът и приятелството наистина имат много общи неща, но съвсем не са едно и също нещо. С приятелите срещите обикновено се случват навън, извън четирите стени на дома, докато в същото време общуването с партньора по правило се случва вътре – тоест, вкъщи. Много е трудно да се сравни животът навън и животът вътре. Често тези животи имат различно предназначение и различни причини са караници. Кой ще се кара с най-добрата си приятелка заради разхвърляните чорапи по пода или паста за зъби по огледалото?“

Някои двойки се опитват да решат проблема на съотношението вътре-вън, разказвайки на другия абсолютно всичко и правейки всичко заедно. Подобно поведение по-скоро ще доведе до раздяла, а няма да скрепи връзката.

Причината: хората, които правят всичко заедно, попадат в света на идентичните чувства: скоро всички теми за разговор ще са изчерпани, те няма какво да си кажат вечер, когато седнат на масата.

3 начина да убиеш любовта

2. 100% откровени в леглото

Ако мъжът е решил да разкаже на половинката си сексуалните си фантазии, то може би неговата откровеност ще я хвърли в паника и отвращение, а не в радостно съгласие за тяхната реализация.

Така че по-добре дръж някои от тайните си за себе си, за да не изплашиш половинката си. В откровеността също трябва да има граници. „В щастливия брак, обяснява Лазаръс, цари (не)абсолютно доверие. Напротив, винаги остава доза неизказаност или намек за нея.“

Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб: очакват те в галерията долу.

Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб

Причината: Този, който е уверен в лоялността и чувствата на партньора, скоро започва да го възприема като притежание и константа.

По този начин уважението си отива, а на партньора започва да се гледа като на ценна мебел, за която трябва да се грижиш и от време на време да полираш.

►►►Открадни си най-добрите любовни съвети.

3. Демонстрацията на личните странности

Към категорията „честността, която убива любовта“, се отнася също и убеждението, че вкъщи, в присъствието на партньора, можеш да се държиш така, както ти се иска, без изобщо да се притесняваш, без да обръщаш никакво внимание на реакцията му на твоите капризи и странни черти на характера.

Лазаръс е на мнение, че в любовта няма място за задоволяване на всички желания и на безкрайната демонстрация на капризи и прищявки. По този начин ти единствено показваш неуважението си към партньора.

Парадоксално е, не в обикновения живот, точно малките, незначителни на пръв поглед действия, имат значение, а не глобалните проверки на силата на характера. „Колко често любимият ти спасява живота? По-често, отколкото ти отваря вратата? По-често ли от моментите, в които те злепоставя пред приятели? Едва ли! Всичко това са само дреболии и детайли, но те пълнят живота ни и с времето могат да извадят от кожата всеки човек“, предупреждава Лазаръс.


Виж ощеНово в Cosmo