Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

 

Оценка: (0/5)

 
 

Няма съмнение, че социалните мрежи са удобен начин да намериш новото си гадже. Не всички, с които се запознаеш онлайн са кретени, но е много вероятно да се сблъскаш с е*льо. Ето как да се справиш.

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

Първо: Как да разпознаеш е*льото.

Urban Dictionary описва е*льото (f*ckboy) като „манипулативен задник, който ще направи всичко възможно да се облагодетелства, независимо кого ще прецака. Би прецакал всекиго, стига да получи това, което иска.“ (Сещаш се за някой такъв, нали?) Ще те омотае достатъчно, като ти даде минимума, което искаш (секс, срещи или секси снимки), но никога няма да бъде изцяло твой.

Виж как флиртуват различните зодии в чата (снимки долу):

Как флиртуват различните зодии онлайн

1. Постоянно ти досажда

Помолила си го да престане да ти пише и да ти досажда, но той продължава да се опитва да получи вниманието ти. Мъжете, които тролят жените в интернет са несигурни и самотни. Те търсят някакъв (какъвто и да е) отговор, затова най-добре не им обръщай внимание. Ако не схваща намека, го докладвай и блокирай. Така и социалната мрежа ще знае, че не те слуша и може би дори те тормози.

 

Не знаеш как да блокираш някого?

Facebook

Отиди на профила му и цъкни на „Блокирай“ в менюто на главната снимка.

Instagram

Отиди на профила на човека и цъкни на трите точки горе в дясно и натисни „Блокирай“.

Twitter

Отиди на профила му и избери менюто с трите точки, после цъкни „Блокирай“ и после още веднъж, за да потвърдиш.

WhatsApp

Отвори чата с човека, когото искаш да блокираш, цъкни върху името или телефонния му номер, срколни надолу и избери „Блокирай контакта“.

2. Праща ти неприлични снимки без твоето позволение

Непоискана снимка на гениталии е досадна и обидна. (Освен, че е малка.) Въпреки че най-лесно би било просто да я игнорираш, трябва да направиш три други неща: докладвай го и го блокирай, но запази снимката като доказателство. Ако си под 18 години, пращането на подобни снимки си е направо престъпление. Ако пък си над 18, тогава това може да се счита за сексуален тормоз. Ако продължава да ти праща, можеш да подадеш жалба за тормоз и ще ти трябват снимките като доказателство.

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

3. Обижда те, а после те кани на среща

Типичният е*льо ще се опита да те направи по-податлива на авансите му, като първо ти срине самочувствието. Другото название? Емоционален тормоз. Не се поддавай. Блокирай го.

4. Пише неприлични коментари под снимките ти

Случвало се е на всички ни. Коментар от сорта на „Маце, само ако беше моя“ или „Иска ми се да видя повече от този задник“, обилно гарниран с емоджита, за да не изглежда толкова перверзен. Ако не те уважава в социалните мрежи, едва ли ще те уважава и в реалния живот. Опцията за блокиране е хубаво нещо, нали?

►►►Излизането по срещи и социалните медии

5. Иска голи снимки

Пази се от мъже, които искат твори голи снимки и подчертават молбата си със сърчица, защото се опитва да не бъде тотален мръсник (всъщност е). Нашият съвет? Не пращай голи снимки на непознати. Ако го направиш, се приготви тези снимки да цъфнат из интернета. Може би си мислиш, че това си е между вас двамата, но в момента, в който тези снимки излязат извън телефона или компютъра ти, губиш контрол върху тях. Ако все пак искаш да му пратиш, си изрежи лицето от снимката. Ако пък се опита да те изнудва, че ще пусне голите ти снимки в интернет, имай предвид, че това е изнудване, т.е. криминално престъпление. Действай бързо, свържи се с адвокат, подай оплакване и се опитай да спреш разпространението им. Изпрати му нотариална покана да изтрие снимките. Ако ги публикува, подай жалба в полицията.

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

6. Нарича се феминист

Годината е 2018 и е съвсем ясно, че носенето на тениска с феминистки лозунг не значи, че носещият я, е феминист. Прегледай му публикациите и коментарите и виж как се отнася към жените и как говори за тях. Нормалният човек не може да се преструва през цялото време.

7. Следва доста подозрителна група момичетата

Ако следва момичета с имена от сорта на barbie_Xgirl, LucyBang99, BigTitsCutie, BellaDirty и FacialBang, най-добре веднага го „разприятели“ и блокирай. Тези прякори са на порно ботове и е най-добре да си нямаш работа с хора, които следват подобни неща.

8. Пуска снимки на кученца и котенца

Няма как да не се загледаш. Обикновено са снимки на него с най-пухкавото възможно създание. Той може и да е задник, но не е идиот, и знае, че подобни снимки се харесват на жените.

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

9. Изчезва от социалните медии

Седмици наред си чатиш с някое потенциално гадже в WhatsApp и си пращате снимки и след това той изчезва. Не си губи времето. Загубата е изцяло за негова сметка, а не за твоя. „Обикновено в подобни случаи човек насочва чувствата си към другия, за да разбере защо е станало така, или за да се освободи“, казва психологът Атина Лаз. „Но това не помага. Ако той може и иска да обсъди нещата с теб, няма да изчезне просто така. Забрави за отрицанието, не се обвинявай и потърси някой, който ще те обича и уважава. Заслужаваш го.“

10. Съвпаднали сте в Tinder, говорили сте в WhatsApp, после той вече не си съвпада с теб в Tinder

С други думи, той не иска ти да виждаш, че той още е активен в Tinder. Той няма никакво намерение да е почтен с теб. Ако просто искаш свалка без обвързване, добре. Но ако искаш нещо по-сериозно, имай предвид, че той продължава да търси други познанства и го крие от теб.

Ако смяташ, че си жертва на тормоз, прочети тези съвети:

Ако имаш усещането, че си жертва на тормоз, можеш да поискаш защита от полицията.

Какво представлява тормоз, според закона?

- Вербална комуникация

- Електронна комуникация като имейли или съобщения в социални медии.

- Писмена комуникация, като писма.

- Сексуалният тормоз се определя като „всяко нежелано сексуално внимание от човек, който знае, че то е нежелано.“ Това включва обещания за награда в замяна на сексуални услуги или заплахи, в случай на отказ.

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

Кой може да търси защита?

- Всеки, който смята, че е тормозен.

- Не е нужно да имаш адвокат, за да кандидатстваш. С други думи, можеш да го направиш безплатно.

- Децата на възраст под 18 години могат да кандидатстват за защита, без да са придружени от родител или настойник.

- Ако някой не може да кандидатства сам, това може да направи някой друг от тяхно име.

- Ако някой те тормози онлайн, но не знаеш кой е, съдът може да изиска информация от доставчика.

От какво те предпазва

- От физическа, емоционална, психологическа и икономическа вреда.

Виж най-шокиращите снимки от социалните мрежи (снимки долу):

13 снимки от социалните мрежи, от които ще изпаднеш в шок

Видове защита

- Съдът може да забрани на човека да те тормози или да прави нещата, изброени в забраната, директно или с помощта на някой друг.

- Неспазването на съдебната забрана е престъпление. Това ще рече, че ако този човек продължи да те тормози по някакъв начин, може да бъде арестуван.

Къде да го получиш

Можеш да кандидатстваш за закрила във всеки съд от най-долна инстанция в страната.

Как да кандидатстваш

Попълни необходимото заявление и включи в него следните неща:

- Причините, поради които искаш защита.

- Подробности за инцидентите, които според теб представляват тормоз.

- Конкретните действия на човека, който те тормози.

- Молба към съда да предприеме съответните мерки.

Не знаеш как да докладваш човек или публикация в социалните мрежи?

10 признака, че си имаш работа с е*льо в соц. мрежи

Facebook

Кликни на въпросителния знак, за да влезеш в секцията за помощ на Facebook и намери указанията за лични данни и безопасност.

Instagram

Отиди на профила на човека, цъкни на менюто с трите точки и кликни „Докладвай потребител“.

Twitter

Отиди на профила на човека, цъкни на менюто с трите точки, кликни „Докладвай потребител“ и следвай указанията.

Прегледай настройките си за поверителност

Facebook

Кликни на иконката с въпросителния знак и избери „Проверка на поверителността“, за да отбележиш кой какво може да вижда от профила ти – публикации, имейл адрес и телефонен номер, например.

►►►16 Фейсбук проблема, които 20-годишните срещат

Instagram

Всеки може да вижда снимките ти, освен ако профилът ти не е поверителен. Тогава само последователи, които ти лично си одобрила, ще могат да ги виждат. За да промениш настройките, отиди на менюто с кръгчето и избери опция „поверителен профил“.

Twitter

Цъкни на иконата на профила си и избери „Настройки и поверителност“, после отиди на „Поверителност и безопасност“ и избери опцията „Защити туитовете си“. Накрая запази промените.

LinkedIn

Кликни на профилната си снимка в горния десен ъгъл на навигацията, за да стигнеш до настройките за поверителност от падащото меню. Направи си настройките и запази промените.

Snapchat

Цъкни на десния горен ъгъл профилната си снимка, влез в опцията „Кой може да...“ и си направи настройките. С бутона за връщане назад запазваш промените.

WhatsApp

Настройките по дефиниция позволяват на всеки потребител да види кога си била за последно онлайн. За да го промениш, влез в „Настройки“, „Акаунт“, „Поверителност“ и „Последно видян“. Тук можеш да смениш настройките, така че само контактите ти да виждат или никой да не вижда кога за последно си била онлайн.


Виж ощеНово в Cosmo