Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

10 неща, които не трябва да искаш от него

Оценка: (0/5)

 

Има проблеми, които трябва да решиш сама.

10 неща, които не трябва да искаш от него

Често казваме „той е длъжен“ или „тя е длъжна“, без да се замисляме – откъде в крайна сметка се взеха тези „дългове“? Но истината е, че това не е дълг, а нашите изисквания. Понякога те са оправдани, но друг път – не. Кои са 10-те неща, които в никакъв случай не бива да искаш от мъжете? Никога!

Хороскоп на слабите ти места

Той не е длъжен да те издържа
Това е най-важното изискване, което жената предявява към мъжа, буквално от нищото и без никакви основания. Не става въпрос за семейство с малко дете, а за връзка между двама равностойни партньори. Подобна ситуация е много опасна за жената, а от гледна точка на мъжа – тя рядко се разглежда. Но! Той не длъжен да прави това! Мъжът е длъжен да издържа единствено децата си (както между другото е длъжна и жената), а всичко останало – е въпрос на неговата добра воля. Той може. Но не е длъжен.

В един момент „порасналата“ вече жена изведнъж се превръща в дете и започва да предявява към мъжа изисквания, като към родител: храни ме, обличай ме, разнообразявай ме, а в отговор аз ще ти нося радост. Да се създава „митична“ атмосфера у дома (никой не е наясно какво означава това, но всички усилено я създават), а също да се изпълнява домашна работа, която като цяло е по силите дори на малко дете.
В един момент „порасналата“ вече жена изведнъж се превръща в дете и започва да предявява към мъжа изисквания, като към родител: храни ме, обличай ме, разнообразявай ме, а в отговор аз ще ти нося радост. Да се създава „митична“ атмосфера у дома (никой не е наясно какво означава това, но всички усилено я създават), а също да се изпълнява домашна работа, която като цяло е по силите дори на малко дете.

Той не е длъжен да си разваля отношенията с приятелите

Изобщо не е важно на теб колко са ти неприятни тези мъжки персони. Не е важно колко глупаво му влияят те според теб. Не е важно колко време му отнема общуването с познатите му. И не е важно колко привлекателни жени има сред тях. Колкото по-възрастни ставаме, толкова повече отношенията с приятелите започват да приличат на роднински: близките хора буквално се разтварят един в друг и раздялата е болезнена. Повярвай ни, това ще го направи нещастен. И второ, важно е да разбереш, че той може да остави не приятелите си, а теб. Защото не всяка любов е по-силна от дългогодишното приятелство.

►►►ВИЖ ТУК: 10 фрази, които ще наплашат страшно всеки мъж!

Той не трябва да се отдалечава от семейството си

Е, добре, ще сме честни: по-скоро не от семейството, а неговата майчица. Отношенията с родителите е тема табу. Просто запомни: тези отношения не те касаят. Ти можеш да комуникираш с тези хора, както намериш за добре, дори може изобщо да не общуваш с тях. В правото си да изискваш от мъжа да застане на твоята страна в даден конфликт с родителите му. Но, да се бъркаш в неговите отношения с тях – не е редно.

Той не е длъжен да споделя всичките ти интереси

Естествено, колкото повече общи неща имате, толкова по-лесно е за връзката ви. Но това не означава, че твоят мъж е длъжен да харесва тези неща, които ти харесваш. Ако той ненавижда танците, които ти обожаваш, а ти мечтаеш да сте двойка на дансинга и му споделиш това свое желание, той може да се съгласи, но може и да ти откаже. Не настоявай на своето. Най-малкото, защото на теб пък едва ли ти е интересно да ходиш с него за гъби или с часове да вдигаш тежести във фитнеса. Той също няма право да настоява да правиш това, което не искаш. Защото в крайна сметка никой от вас двамата няма да изпита удоволствие от подобно нещо.

8 неща, които ти пречат да си щастлива

Той не е длъжен да се отказва от интересите си

Нито от личните, нито от професионалните. Просто се постави на негово място: той настоява да се откажеш от интересна и перспективна работа и да седнеш в скучния офис, но пък да си по-близо до дома. Как ще се почувстваш, ако ти тропне с крак да продадеш планинския си бегач, защото „това е много опасен спорт...и по-добре си купи дамско градско колело“? Ами, ако той настоява да оставите при майка ти любимото куче, просто защото животното някак си не му е симпатично. Харесва ли ти? Много ни съмнява. По-скоро тези идеи ще предизвикат агресивен протест. Така че... Неговата реакция ще е същата, ако ти се опиташ да го откажеш от нещата, които харесва да прави. И това, между другото, е абсолютно нормална реакция.

Той не е длъжен да решава всичките ти проблеми

Ние все очакваме от любимия си човек помощ и поддръжка, което е разбираемо. Освен това е и правилно: ако в отношенията няма поддръжка, то това не е любов. Но помощта, подкрепата и разбирането са едно, а постоянното обгрижване на възрастния, деспотичен човек – съвсем друго. 

Спри да се държиш като малко дете и да очакваш някой друг да реши проблемите ти!
Спри да се държиш като малко дете и да очакваш някой друг да реши проблемите ти!

Той не е длъжен да игнорира други жени

Това не е възможно, защото не е нормално поведение. Да, ако той открито флиртува, ти си в правото си да го поставиш на място. Но, разбери – любимият ти не може да престане да обръща внимание на красиви жени и да ги игнорира, все едно изобщо не съществуват. Това противоречи с природата му. И с твоята, между другото. Всички ние обръщаме внимание на привлекателните хора, без значение дали в момента имаме връзка, или не. Вниманието и изневярата са две коренно различни неща.

Той не е длъжен пръв да иска прошка

По принцип пръв трябва да протегне ръка за помирение този, който чувства, че е готов за това. Само така може да се предотврати втората серия на скандала. Не е важно кой от двамата ще го направи. И не, той не е длъжен да тича при теб с извинение, само защото ти умееш да се цупиш и да се обиждаш демонстративно.

►►►ВИЖ ТУК: 8 начина да бъдеш по-добро гадже през 2017!

Той не е длъжен да става друг човек

Истината е, че хората не се променят. Ние трупаме жизнен опит, търсим собствения си път, с години се учим да разбираме по-добре самите себе си. Но в крайна сметка си оставаме тези, които сме всъщност. Ако не те устройва какъв е твоят мъж – не се опитвай да го промениш. Напразно си губиш времето – и своето, и неговото. Нервите – също.

Той не е длъжен да прави нищо, само защото е мъж

И никой никому не е длъжен за нищо заради джендърния признак. Хората – и мъжете, и жените, са много различни. И ако твоето момче не прилича на „идеалния мъж“, който сама си си измислила – означава, че не си избрала точния човек. Или пък може би е дошло времето да отместиш поглед от идеала си и да видиш мъжа до теб с невъоръжено око. А не през призмата на стереотипите за „идеалния“.


Виж ощеНово в Cosmohapvane

От hapvane

15.01.2017, 17:46 ч.

Това с игнорирането не го разбрах. Естествено, че не може да се прави, че не съществуват, когато говорят за нормални неща между двама души. От друга страна какво значи, че не може да спре да им обръща внимание? Къде е...

Виж всички коментари за "10 неща, които не трябва да искаш от него" »