Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо [никога] да не съхраняваш шоколада в хладилник

 

Оценка: (0/5)

Защо [никога] да не съхраняваш шоколада в хладилник

Кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън смята, че шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник.

Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, казва, че този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника „става груб и губи от вкусовите си качества“. Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на „хладно, сухо и тъмно място“.

►►► 8 супер причини да изядеш ЦЕЛИЯ шоколад

Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите „влияят на облика“ на продукта. В такъв случай съветът е: сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник. Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура.

На това мнение са и експертите по качество на храната. Белинда Стюарт Мунлайт обясни, че когато шоколадът се изважда от хладилник, моментално кондензацията прави така, че захарта да изглежда като „бяла обвивка“, а вкусът на шоколада - все едно ядем „вчерашни остатъци“.

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.
 

Източник: бгнес


Виж още



Ново в Cosmo