Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо не бива да държиш шампанското си в хладилника

 

Оценка: (0/5)

Защо не бива да държиш шампанското си в хладилника

Ако и ти обичаш шампанско и невинаги го изпиваш наведнъж, то тогава ти се иска да го съхраниш в максимално добро състояние. Разбираемо, в такъв момент прибягваш до хладилника. Тази тактика обаче се оказва погрешна.

12 вида вино според твоята зодия

Така поне казва мениджърът по качество на марката 'Moët & Chandon' Мари-Кристин Оселин пред 'Huffington Post'. Според думите й оставянето на шампанското в хладилника за повече време нанася поражения върху вкуса на напитката.

►►►Шампанското в дълга чаша носи по-голяма наслада

Защо не бива да държиш шампанското си в хладилника

Ако ще консумираш питието в рамките на няколко дни, е ок да съхраняваш бутилката в хладилника. Всяко допълнително време обаче, което изсушава корковата тапа заради влажността, води и до по-бързо окисляване на напитката. Това причинява и промяна в аромата и вкуса.

►►► 501 коктейла за твоето Cosmo лято

Според Мари-Кристин е най-добре да оставяш своето шампанско или просеко на хладно и тъмно място с постоянна температура. След това го сложи в поставка с лед за около 20 минути...и консумирай с удоволствие (и мярка). Наздраве!


Виж още



Ново в Cosmo