Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Внимание: нисковъглехидратните диети са опасни

 

Оценка: (0/5)

Внимание: нисковъглехидратните диети са опасни

Хората на средна възраст, които получават половината от калориите за деня от въглехидрати, живеят няколко години по-дълго от тези, които съблюдават нисковъглехидратни диети, предава АФП.

Дори зеленчуците не са толкова полезни... Поне някои от тях. Виж кои в галерията долу:

Зеленчуците, които всъщност не са толкова полезни за теб

Изследване, публикувано в авторитетното академично списание The Lancet, опровергава модните напоследък в Европа и Северна Америка „палео“ диети, които проповядват въглехидратите да се избягват и по възможност да бъдат заменени от мазнини и белтъчини от животински произход.

Внимание: нисковъглехидратните диети са опасни

Може да имаш от всички тези продукти на масата, но пак храненето ти да не е от най-здравословните...

За целите на проучването за нисковъглехидратна се смята диета, при която по-малко от 40% от дневните калории са от въглехидрати. В обратния случай, в случай че над 70% от калориите са от въглехидрати (макаронени изделия, ориз, сладкиши, безалкохолни напитки), продължителността на живота също намалява, но в значително по-малка степен в сравнение с нисковъглехидратните диети.

►►► Какво се случва с тялото ти, когато спреш въглехидратите

„Данните от нашето изследване показват, че диетите, които наблягат на храни от животински произход и ограничаване на въглехидратите трябва да бъдат избягвани, тъй като съкращават общата продължителност на живота“, твърди Сара Сайделман, изследовател от Brigham and Women's Hospital в Бостън. Екипът на Сайделман е установил, че замяната на месото с растителни мазнини и белтъчини намалява риска от ранна смърт.

Внимание: нисковъглехидратните диети са опасни

Да, белият хляб не е полезен, но има много други въглехидратни храни, които се оказват незаменими

Учените са проучили медицинските картони на близо 15 500 мъже и жени на възраст 45-64 години. Данни от предишни проучвания на 432 000 медицински картона потвърждават получените резултати.

Качеството на въглехидратите обаче е от съществено значение, смята английският диетолог Ян Джонсън от Quadram Institute Bioscience. „Повечето въглехидрати трябва да бъдат от растителни храни, пълнозърнести и богати на фибри, а не от безалкохолни напитки или полуфабрикати с добавена захар“, твърди ученият.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo