Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Видеоигрите пристрастяват колкото кокаина

 

Оценка: (0/5)

Видеоигрите пристрастяват колкото кокаина

Видеогрите могат да водят до пристрастяване по същия начин, по който става с кокаина или хазарта, съобщиха от Световната здравна организация (СЗО) в дългоочакваната им актуализация на Международна класификация на болестите (ICD-11).

„След като се консултирахме с експерти от целия свят и прегледахме доказателствата изчерпателно, решихме, че това условие трябва да се добави“, каза Шекхар Саксена, директор на отдела за психично здраве и злоупотреба с наркотици на СЗО, предаде АФП.

►►► Половината от тийнейджърите са пристрастени към сартфоните си

Онлайн и офлайн „игрално разстройство“ е групирано с „разстройства, дължащи се на употребата на вещества или пристрастяване към поведение“ в 11-то издание на ICD, първата голяма ревизия от почти три десетилетия.

Формулирането на нови точки беше известно от януари, когато СЗО обяви, че проблемните игри ще бъдат признати за патологични. Основните симптоми включват „нарушен контрол“ - особено невъзможността да спрете да играете - и съсредоточаване върху играта до изключение на всичко останало. „Човекът играе толкова много, че другите интереси и дейности се игнорират, включително и спането и хранене“, каза Саксена.

В екстремни случаи геймърите, които не могат да се откъснат от екрана, напускат училище, губят работа и се откъсват от семейството и от приятели, които не са геймъри. Симптоматичното поведение трябва да продължи най-малко една година, преди да се счита за опасно нездравословно според новата класификация.


Виж ощеНово в Cosmo