Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Уви! Алкохолът не е полезен, дори в малки дози

 

Оценка: (0/5)

Уви! Алкохолът не е полезен, дори в малки дози

Дори минималните количества алкохол нанасят сериозна вреда на здравето и осезаемо повишават вероятността от преждевременна смърт, сърдечни заболявания, рак и нещастни случаи, твърдят експерти на ООН в статия, публикувана в реномираното научно списание “Лансет“.

Виж как се напиват различните знаци от зодиака (галерията долу):

Как се напиват различните зодии

Според учените всяка година над три милиона жители на земята стават жертва на спиртните напитки.

„Събрахме значителен обем данни по този въпрос. Вече можем ясно да заявим, че негативните ефекти от алкохола изчезват само в случай, че изпитото количество е близко до нулата. Опроверган е митът, че една или две чашки алкохол са полезни за здравето“, твърди Емануела Гакиду от Вашингтонския университет.

Уви! Алкохолът не е полезен, дори в малки дози

Упс, май ще трябва да пропуснеш коктейлите

В последните десетилетия учените многократно доказваха наличието на връзка между консумацията на алкохол и развитието на рак и редица други заболявания. От друга страна обаче, редица изследователи публикуваха данни от проучвания, които твърдяха обратното — умерената консумация на алкохол е по-полезна за човешкия организъм, отколкото е пълното въздържание.

►►► 8 алкохолни питиета, от които не се пълнее

Гакиду и нейните колеги, които работят под егидата на ООН, са извършили най-мащабната досега проверка и анализ на разнопосочните твърдения. Щателно са проучени изходните данни от почти 1 500 научни изследвания.

Според изчисленията на учените всяка година около три милиона души в целия свят намират смъртта си заради заболявания или инциденти, свързани с алкохола. Най-засегнати са мъжете на възраст между 16 и 49 години.

Лидери по алкохолна смъртност са държави в Африка и бившия СССР. Първо място в негативната класация заема Лесото, където на 100 хиляди души жертвите на спиртните напитки са 140.

На второ място е Русия, на трето Централноафриканската република, а на четвърто Украйна. Следващите позиции се заема от Латвия, Литва, Казахстан и Беларус.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo