Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Учените са категорични: любов от пръв поглед не съществува

 

Оценка: (0/5)

Учените са категорични: любов от пръв поглед не съществува

Психолози от университета в холандския град Гронинген извършиха изследване, което поставя под въпрос съществуването на любов от пръв поглед.

Любовта те поразява като гръм от ясно небе? О, я стига глупости!
Любовта те поразява като гръм от ясно небе? О, я стига глупости!

Те проведоха експеримент с участието на 392 души, главно студенти от Германия и Нидерландия. 60% от участниците са били момичета. Доброволците разказваха дали те имат отношения помежду си. След това разгледаха снимки на непознати хора. От тях се искало да опишат възникналите усещания: от страст и привързаност до дълбоко чувство.

Каквото и да говорят, романтиката не умира - доказват го любовните илюстрации в галерията долу:

Любовни ретро илюстрации за романтичката в теб

Участниците са били също питани дали някога са изпитвали „любов от пръв поглед“. После следвал период на няколко „бързи свиждания“ между доброволците и показаните на снимките лица, които продължавали съответно по 90 и 20 минути. Накрая доброволците трябвало да разкажат дали се е изменило отношението им към партньора.

►►► 10 истини за момичетата, които се влюбват лесно

В края на експеримента 32 от участниците казаха, че в 49 случая са възникнали чувства, които можело да бъдат наречени „любов от пръв поглед“. Все пак по време на „бързите свиждания“ тази емоция не е била взаимна. Така психолозите направили извода, че „любовта от пръв поглед“ няма нищо общо с истинската любов. А чувствата на участниците били най-обикновено физическо влечение, съпроводено със „прилив на страст“. Но то не е оказвало дълготрайно влияние върху психическото и емоционално състояние на човека.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo