Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Учените потвърдиха защо е супер да си сингъл

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

Учените потвърдиха защо е супер да си сингъл
 © iStock

От години ти казват, че има милион готини причини, заради които е добре да си сингъл. Сега, дори науката го потвърждава.

13 секси звезди, които са сингъл за Свети Валентин

Хората, които нямат партньор в живота са по-близки с роднините, приятелите, съседите и колегите си, според професор Бела де Пауло от Иниверситета в Калифорния, Санта Барбара, която е засегнала темата в свой доклад от 2016 година.

„Когато хорята се оженят, те стават по-изолирани“, обяснява тя.

►►► Виж тук 6 причини да си горда, че си сингъл

Освен това, да си самостоятелна е по-добрият вариант. Де Пауло открива, че сингъл хората, които е изследвала изпитвали по-малко негативни емоции. Точно обратното важи за женените двойки.

Цифрата на неомъжените американци също се е увеличила драстично и според де Пауло, в момента има 124, 6 млн. американци, които не са минали под венчило – това е малко повече от половината население. За сравнение, неомъжените американци през 1976 година били 37%.

„Повече от всякога, американците са свободни да преследват живота, който искат. Няма сценарии за добър живот, заключва професорът. - От значение сега е на какво правят всички или какво мислят останалите за действията му, а дали човек е способен да намери местата и хората, с които да се чувства най-добре“.

Ето защо, няма смисъл да тъжиш, ако си сама за Свети Валентин. Твърдението „По-добре сама, отколкото зле придружена“ придобива напълно валиден смисъл.


Виж ощеНово в Cosmo