Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Учени: „Селфитата намаляват интелекта“

 

Оценка: (0/5)

Учени: „Селфитата намаляват интелекта“

Учени от Великобритания установиха, че прекалената зависимост от селфито води до сериозна деформация на личността.

Учени: „Селфитата намаляват интелекта“

Основната мотивация на самоснимащите се е недоволство от настоящата им идентичност, каза изследователката Джулиана Мазон. Според служителя на Британския университет „Хал“, зависимостта от фотосесии снижава възприятията на паметта и води до нейната деградация.

►►► Виж тук кое е най-опасното място за селфи в света

Отслабената памет води до заличаване на личността на човека, която е практически изцяло формирана въз основа на преживения опит.

Привържениците на навика да правят селфи с времето започват да прибягват до фотографии, когато подсъзнателно разбират, че вече не могат да си спомнят никакво събитие в своя живот, пише 24СМИ.

Учени: „Селфитата намаляват интелекта“

Фитнес-селфито е едно от най-разпространените

Учените са предложили начин за проверка на зависимостта от селфито по прост начин. Трябва да намериш снимка отпреди пет години и, гледайки я, да се опиташ да си спомниш подробностите от заснетото събитие. Ако нищо не ви идва наум, тогава трябва да ограничите страстта си към фотографиите и да започнеш да обръщате внимание на трениране на паметта.

►►► Ода за момичето, което мрази да се снима

По-рано учените установиха, че социалните мрежи правят хората на нарциси и увеличават страстта им към селфитата. 

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo