Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Учени: „нормална“ вагина не съществува

 

Оценка: (0/5)

Учени: „нормална“ вагина не съществува

Тъжната истина е, че повечето жени, които имат външни (вулва) и вътрешни (вагина) интимни части, се притесняват за тяхната „нормалност“.

Дали заради порно филмите, които представят една по-различна реалност за женската вулва, или защото никой не обучава жените за това кое е в реда на нещата „там долу“, трудно е да се каже.

►►► Всичко за размера, формата и цвета на интимните ти части

За щастие, най-обширното проучване на женската вулва, провеждано до момента, ще ти помогне да се успокоиш малко за външния вид на интимните ти части.

Учени: „нормална“ вагина не съществува

Изследването на швейцарската болница 'Lucern Cantonal Hospital' включва 657 бели жени, на възраст между 15 и 84 години. Учените са взимали размерите на техните външни полови органи в продължение на две години. Резултатите обхващат всички мерки на вулвата, включително дължината на малките и големите срамни устни, както и разстоянието между клитора и уретрата.

Причината за научното проучване е бумът на лабиопластиката, иначе казано промяна на вулвата чрез хирургически методи.

►►► Лабиопластика - красота за твоите интимни части

Съдейки по резултатите, учените са заключили, че не съществува такова нещо като „нормална“ вулва. Дължината на малките срамни устни при някои от участничките била 5 мм, например, а при други – цели 100 мм. Що се отнася до големите срамни устни, при различните жени тя варирала между 80 мм и 180 мм.

Мерките на клитора пък са в порядъка от 0,5 мм до 34 мм.

Виждаш ли? Телата на жените са различни, но всички те са напълно нормални.


Виж ощеНово в Cosmo