Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Транссексуален мъж успя да забременее

 

Оценка: (0/5)

Транссексуален мъж успя да забременее
 © iStock

Лекари във Финландия попаднаха на транссексуален мъж, който износва дете, съобщи телевизия Yle.

Бъди мъж! 9 красавеца, които някога са били жени

Навремето той се е появил на бял свят като жена. Неотдавна се подлага на операция за смяна на пола и през 2016 години получава документи за мъж. След операцията за смяна на пола, транссексуалът прекъсва хормоналната терапия, защото желае да забременее. Бременният мъж и неговият партньор твърдят, че бременността преминава добре.

Съществува обаче проблем с неговата идентификация в компютърните програми използвани от лекарите – те не разпознават ситуацията, при която бременността се развива у лице с мъжки идентификационен номер. Заради това двойката се сблъсква с бюрократични трудности.

►►► Първият секс преди и след смяната на пола

Служител на организацията за защита правата на малцинствата Seta, която се занимава с въпроси на транссексуалността, смята че това може да не е първия случая на мъжка бременност във Финландия. „Теоретично ако биологична жена си сменя пола на мъжки чрез операция, то след операцията може да се направи прекъсване в хормоналната терапия и да се износи детето. Възможно е някоя друга двойка вече да е прибягвала до този метод“, отбелязаха от организацията.

►►► Виж тук как изглежда първата транссексуална кукла в света

По-рано тази година британецът Хайдън Крос, който смени пола си от женски на мъжки, обяви, че е бременен – това е първият подобен случай в страната. Той сменя пола си на 17-годишна възраст. В продължение на три години взима необходимите хормонални препарати и впоследствие си вади паспорт, в който е записана новата му полова принадлежност. След всички тези перипетии, Крос решава да забави процеса на смяна на пола, защото осъзнава, че иска да има дете.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo