Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Съдят канадец, защото има 24 съпруги и 146 деца

 

Оценка: (0/5)

Съдят канадец, защото има 24 съпруги и 146 деца

Процесът срещу двама канадски мормони, единият от които призна, че има 24 съпруги и 146 деца, започна във вторник в Кранбрук, Британска Колумбия.

17 начина да се превърнеш във великолепна бохо булка

Уинстън Блекмор и Джеймс Марион Олер, които имат съответно 24 и 4 съпруги, не се признаха за виновни още в началото на процеса, който се предвижда да отнеме две седмици. Многоженството е забранено в Канада преди 127 години.

►►► Виж тук най-безумните сватбени гафове

Двамата мъже, свикнали със съдебните зали, ръководят дисидентски клонове на „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“ (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints - LDS). Това е другото име на Мормонската църква, със седалище в Солт Лейк Сити (американския щат Юта). Сектата се установява преди около 60 години в селището Баунтифул, на 700 км източно от Ванкувър и на 20 км северно от границата със САЩ.

Много експерти се очакват пред съда, за да бъде потвърдена истинността на различни документи. Сред тях са брачни свидетелства, открити в каса по време на полицейска акция на американската полиция в тексаско ранчо през 2008г. По време на двете последни десетилетия, трима прокурори се занимават с историята, без да повдигнат обвинения към двамата, тъй като законът, забраняващ полигамията бе в противоречие с конституционното право на канадците заз свобода на вероизповеданията.

Най-накрая Върховният съд на Британска Колумбия се произнесе, че забраната на полигамията е конституционна.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo