Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Скоро датата на раждане ще се определя с кръвен тест

 

Оценка: (0/5)

Скоро датата на раждане ще се определя с кръвен тест

Международен екип от учени разработи нов начин за прогнозиране на ражданията с помощта на кръвен анализ.

Изследователите са представили проби от Рибонуклеинова киселина (РНК) на майката, получени от нейната кръв и свързани с развитието на детето. По тях те са успели да определят примерната дата на раждането.

Скоро датата на раждане ще се определя с кръвен тест

Кърменето не е срамно! Звездите от галерията долу го доказват:

Звезди, които шерват своите кърмещи снимки

Учените са провели два експеримента, за да потвърдят своята хипотеза. В първия те са привлекли 31 бременни жени. Кръвните проби на 21 от тях са станали основа за статистически модел, в който са включени девет фрагмента на РНК от имунната система на майката, черния дроб на плода и плацентата. Използвайки този модел те са оценили периода на раждане на останалите десет майки.

►►► Жена роди шестзнаци, след 17 години опити да забременее

Точността на прогнозата с отклонение две седмици е била 45%. При аналогичния метод с УЗИ точността на прогнозата е равна на 48%.

Скоро датата на раждане ще се определя с кръвен тест

Вторият опит е посветен на недоносените деца. Учените са отделили 7 проби на РНК, които, според тях, говорят за преждевременно раждане. Тези данни са позволили да се предскажат ражданията на шест от осем жени (точност – 75%).

Учените са отбелязали, че ако такъв метод се използва в болниците, това значително ще облекчи прогнозирането на ражданията.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo