Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Сексът веднъж седмично забавя стареенето

 

Оценка: (0/5)

Сексът веднъж седмично забавя стареенето

Добри новини: към останалите благоприятни ефекти на секса вероятно можем да прибавим и удължаването на живота. Към този извод клони проучване, публикувано в медицинско онлайн издание с авторитетното име „Психоневроендокринология“.

5 стимулиращи пози със сменен ъгъл

Изследователите сравнили дължината на защитните окончания на ДНК нишките, наречени теломери, при 129 майки в сериозни връзки. Теломерите се използват като показател за здраве, тъй като се съкращават с годините. Колкото по-къси са те, толкова по-вероятно е равитието на дегенеративно заболяване или преждевременна смърт, както твърди ръководителят на изследването Томас Кабеза де Бака от Университета в Калифорния.

Сексът веднъж седмично забавя стареенето

►►► 10 секс желания, които всеки мъж има

Измерено е още и удовлетворението на жените от връзките си, нива на стрес, както и дневни сведения за подкрепа от партньора, конфликти и интимност в период от една седмица. Макар и без връзка между дължината на теломерите и данните за подкрепа от страна на партньора или удовлетворение, става ясно, че жените, които правили секс поне веднъж през въпросната седмица, имали значително по-дълги теломери. Проследено е, че това не се дължи на други фактори като стрес или качество на отношенията.

Въпреки това наблюдателното изследване не доказва причинно-следствена връзка между секс и дължина на теломерите, нито пък по-дълъг живот. Възможно е просто най-здравите жени да са най-активни сексуално, а не обратното. И докато изследователите открият подробности чрез по-мащабно проучване, най-добрият съвет, който може да ти се даде, е: наблегни на секса възможно по-често!


Виж ощеНово в Cosmo