Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сексуалното привличане се влияе от „хормонa на целувката“

 

Оценка: (0/5)

Сексуалното привличане се влияе от „хормонa на целувката“

„Хормонът на целувката“ киспептин влияе върху влечението към противоположния пол. Това откриха учени от Германия и Белгия.

Виж как изглеждат най-страстните целувки в историята (снимки долу):

11 исторически снимки, които потвърждават: „Любовта ще спаси света“

Биолози от Саарския и Лиежския университети са проучили миндалевидното тяло на мозъка на мишки, което отговаря за емоционалното състояние и сексуалното поведение на тези гризачи. Там са открили неврони, чувствителни към хормона киспептин.

Сексуалното привличане се влияе от „хормонa на целувката“

При активизирането на тези неврони мишките повишават своята социална активност и отделят по-голямо внимание на противоположния пол. Освен това тестовете са показали намаляването на нивото на тревога.

►►► 9 изненадващи неща, които не знаеш за целуването

В изследването се отбелязва, че при самките на мишките киспептинът активизира феромоните, които се отделят от самците. Това открива възможност за създаването на лекарство за жени, страдащи от сексуални патологии, заяви един от авторите на изследването Улрих Бьом.

По-рано учените свързваха киспептина с процеса на половото съзряване и регулирането на репродуктивните функции. „Преди това ние не си представяхме много добре как мозъкът свързва заедно овулацията и сексуалното влечение. Сега разбираме, че тези процеси се контролират от една молекула в различни части на мозъка паралелно“, се казва в изследването.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo