Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сексуалните фетиши – по-разпространени, отколкото си мислиш

 

Оценка: (0/5)

Сексуалните фетиши – по-разпространени, отколкото си мислиш

Ново проучване показва, че сексуални фетиши от сорта на мазохизъм, воайорство и фротюризъм са изненадващо популярни сред населението. To e публикувано в научното издание The Journal of Sex Research и показва шокиращи цифри – почти половината от нас харесват сексуални практики, смятани от медицината за „аномалии“, а цели 33% са ги пробвали поне веднъж.

Представителната извадка е взета от 1040 участници от Квебек, Канада, които отговорили на анкета с въпроси за сексуалните им преживявания. От осемте типа поведение, което се смята за „ненормално“ (от психиатрична гледна точка), само четири били посочени като странни от запитаните. Другата половина от сексуалните прояви били отчетени за нормални: 35% от участниците отговорили, че са заинтересовани от воайорство, 26% - в някаква форма на фетишизъм и 19% в мазохизъм. Фротюризмът (сексуално разстройство, което се характеризира с получаване на сексуално удоволствие при отъркване към тялото на друг индивид) също е отчело високи резултати с 26% от запитаните, които били съгласни да го изпробват в някакъв момент от живота си.

10 секс фетиша, които не са за вярване!

Ами ако най-дълбокото и най-тъмното ти желание е много особено? Само ти ли се възбуждаш от нещо толкова странно?  Не! Добрата новина е, че повечето сексуални чудатости са напълно нормални.
Ами ако най-дълбокото и най-тъмното ти желание е много особено? Само ти ли се възбуждаш от нещо толкова странно? Не! Добрата новина е, че повечето сексуални чудатости са напълно нормални.

„Като цяло, почти половината от участниците (45,6%) имат сексуални предпочитания, които се считат за аномалии, а една трета (33%) са изпробвали желанията си на практика поне веднъж“, обобщава резултатите професор Кристиан Жоел, един от авторите на научния труд. „Събраните факти сочат, че ние трябва да знаем кои сексуални практики наистина се считат за нормални, преди да ги заклеймяваме за ненормални. Някои сексуални отклонения са по-често срещани, отколкото хората си мислят, не само що се отнася до фантазиите свързани с тях, но и до желанието и изпълнението им“.

5 секс пози за ъпгрейд на мисионерската поза

Проучването показва още, че мазохистите и склонните на сексуално подчинение се чувстват по-удовлетворени от сексуалните си преживявания от останалите. Друго откритие е, че мъжете са по-склонни да взимат участие в по-особено сексуални ритуали от жените, но и двата пола са еднакво заинтересовани от фетишизъм и мазохизъм. „Истина е, че мъжете по-често участват в нетрадиционни сексуални актове, но това не означава, че жените не проявяват никакъв интерес към такива – обяснява професор Жоел. - На практика, жените, които признават, че харесват сексуалното подчинение имат по-разнообразен сексуален живот и му се наслаждават повече“.

 


Виж ощеНово в Cosmo