Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Разбитото сърце се лекува за 3 месеца

 

Оценка: (0/5)

Разбитото сърце се лекува за 3 месеца

Изследователи са установили, че след раздяла човек има нужда от 3 месеца, за да се възстанови.

Според проучване, публикувано в Journal of Positive Psychology, на повечето възрастни са им необходими между 11 и 12 седмици след раздяла с любим човек, за да започнат да гледат позитивно на живота.

В изследването са участвали млади хора, наскоро приключили неуспешна връзка. 71% от тях посочили, че са научили много от провалените взаимоотношения, че са израснали като хора, и че вече са по-целенасочени в живота си. Интересното е, че отговорите били тясно свързани с факта дали изследваното лице е инициирало раздялата, или бившият му партньор. 

В проучването са участвали 1404 студенти на възраст между 18 и 25 г, приключили неуспешна връзка през последните 12 месеца. За повечето хора преодоляването на раздялата започва с няколко дни тежко страдание по изгубената любов, постепенно приемане на положението, помощ от приятели и близки, които намират начин да ги разведрят, и след около 3 месеца... са готови за нови приключения.


Виж ощеНово в Cosmo