Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Принудиха месарница да сложи табела за вегани

 

Оценка: (0/5)

Принудиха месарница да сложи табела за вегани

На витрината на модерен магазин за месо в Калифорния изненадващо се появи табела, предупреждаваща колко е жестоко да се ядат животни.

18 плодове и зеленчуци в причудливи форми

„Внимание. Животните имат право на живот. Да бъдат убивани е жестоко и несправедливо, както и да бъде извършено“, може да бъде прочетено на табелата в of The Local Butcher Shop в Бъркли. Тя е поставена на витрината като част от „мирно споразумение“ с активисти за защита правата на животните, които протестират пред витрините на магазина през последните четири месеца понякога голи, понякога изцапани с изкуствена кръв.

►►► 14 реплики, които никога да не казваш на веган

Протестите пред месарницата били насрочени за неделите, когато там се провеждали курсове по месарство. Накрая собствениците на магазина решили да се срещнат лично с протестиращите активисти. Последните обаче обявили, че искат да направят Бъркли „свободен от месо град“ и са готови да им затворят месарницата.

След дълги нови 10 седмици протести, все пак активистите склоняват да изложат условията си. Те заявили, че искат или магазинът да стане „веган месарница“, или курсовете по месарство да спрат или собствениците да сложат табела, че животните имат права.

В крайна сметка те приели табелата. Все пак признават, че поставянето й не е нарушило оборотите на магазина, в който се продава чисто, нетретирано с химикали месо.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo