Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Причината жените да се нуждаят от повече сън от мъжете

 

Оценка: (0/5)

Причината жените да се нуждаят от повече сън от мъжете

Непрекъснато слушаме и четем, че трябва да спим поне осем часа на ден, за да функционираме пълноценно и да бъдем оптимално продуктивни.

Центърът за изследване на съня в университета в Лафбъроу, Англия обаче открива, че жените се нуждаят от повече сън, отколкото от мъжете.

Двете основни причини за това са, че женският мозък работи повече от мъжкия и изисква повече време за почивка и че жените имат по-интензивен график.

Причината жените да се нуждаят от повече сън от мъжете

Женският мозък е създаден за емоционално и аналитично мислене. Това води до техните мултифункционални умения, които изискват много енергия. Способността им да правят и да мислят за няколко неща едновременно не изчезва дори когато лъжат. Ето защо жените имат повече нужда от сън.

►►► 8 растения, които да държиш в спалнята си за по-добър сън

Според Националната фондация за сън, жените на възраст между 30 и 60 години спят средно 6 часа и 45 минути на ден през делничните дни.

Причината жените да се нуждаят от повече сън от мъжете

Хормоналните промени в женското тяло не се ограничават само до пубертета. Те се появяват в живота на всяка жена. И изискват повече почивка за тялото.

Докато мъжете често ограничават ежедневните си дейности до работа и спорт, жените трябва да се грижат и за домакинството и децата.

Това е още една предпоставка за нуждата от повече сън. Според учените става дума за поне 20 минути допълнителен сън, която може да зареди тялото и мозъка на нежната половина от населението като батерия

Източник: бгнес
 


Виж ощеНово в Cosmo