Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Почина най-възрастният човек в света

 

Оценка: (0/5)

Почина най-възрастният човек в света

Испанското село Биенвенида в югозападната част на страната изпадна в траур. Там в понеделник почина Франсиско Нунес Оливера, който е прекарал целия си живот на това място.

Той почина месец след като навърши 113 г. Франсиско Оливера е бил на 10 г., когато избухва Първата световна война.

Роднини на родения на 13 декември 1904 г. Франсиско отдават дълголетието му на диетата, която си наложил, консумирайки зеленчуци, които отглеждал в собствената си градина и всекидневната чаша червено вино.

►►► Виж как изглежда срещата между най-високия мъж и най-високата жена на света

Всяка сутрин за закуска той си правел кейк от пухкаво тесто, направено със зехтин и чаша мляко. До 107-годишна възраст той излиза сам за ежедневни разходки, според публикации в испанските медии, които се появиха тогава за неговия рожден ден.

Докато испанските медии описват Оливера като най-възрастния човек в света, неговото име не фигурира в списъка, поддържан от Групата за геронтоложки изследвания, която потвърждава възрастта на най-дълго живелите хора в света. Групата, базирана в САЩ, сочи японеца Масажу Нонаака, роден на 25 юли 1905 г., което го прави на 112 г., като най-възрастният човек в света, но кметът на Биенвенида заяви, че има документи, които да докажат, че испанецът е бил по-възрастен.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo