Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Папаята – ключ към твоето здраве

 

Оценка: (0/5)

Папаята – ключ към твоето здраве

Папаята е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.

Ползите за здравето се простират далеч отвъд обикновените витамини и минерали, съобщават от foodpanda.

Виж кои са плодовете, бедни на захар (снимки долу):

10 плода, които са бедни на захар

Плодовете на папаята са такива, които се ползват от някои, но мразени от много други. Това е така, защото има необичайно мека текстура, но има и горчив послевкус, на който не много хора се радват. За сметка на това, има много ползи за здравето.

Папаята е богата на витамини С, Е и много антиоксиданти. Нормалните физиологични процеси, които се появяват в организма, могат да доведат до образуването на редица свободни радикали, които могат да навредят на жизнените ни органи.

Ползите от папая за сърцето

Папаята – ключ към твоето здраве

Когато става въпрос за здравето на сърцето, важно е да следвате здравословна диета и да извършвате редовни физически упражнения. В допълнение към това е от съществено значение да поддържате нивата на холестерола ниски, ако искате да поддържате сърдечните артерии хубави и чисти. Влакната, които присъстват в папаята, предпазват сърцето.

►►► Повече плодове и зеленчуци - как да го постигнеш

Ползите от папая за очите

Папаята е богата на витамин А, който е от съществено значение за поддържане на здравето на вашите очи. Клиничните проучвания показват, че тези хора, които не консумират достатъчно количество витамин А, могат да развият проблем със зрението си за определен период от време.

Ползите от папая за стомаха

Една от другите основни предимства на папаята е нейният ефект върху храносмилането. Папаята съдържа в себе си ензим, наречен папаин. Този ензим спомага за разграждането на протеините, което улеснява асимилацията и смилането.

Източник: бгнес


Виж още



Ново в Cosmo