Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Откъде идва правилото „без лакти на масата“

 

Оценка: (0/5)

Откъде идва правилото „без лакти на масата“

Още от деца се опитват да ни научат на правилни маниери на масата. По света, обаче, в зависимост от култура и националност, те се различават.

Дори различните култури имат различни стандартни начини за поздравяване. Етикетът на масата всъщност показва легитимни начини за изразяване на удоволствието от хранене, съобщават от foodpanda.

Преди време задължителните правила на масата са били много строги, но времената се менят, а заедно с тях се менят и начините да показваме добри обноски.

Откъде идва правилото „без лакти на масата“

Правилото „без лакти на масата“ е наложено в средновековието, защото масите са били много претъпкани и така се е спестявало място.

Правилото за издърпване на стола за жените, макар и винаги рицарско, е било инициирано, не защото жените са безпомощни, а защото роклите им били огромни.

Начинът, по който оставяме приборите в чинията е също не толкова за удобство на сервитьора, а по скоро, спестяване на допълнително усилие да помолим да отсервират чинията ни.
 

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo