Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Откриха как розите да ухаят по-дълго

 

Оценка: (0/5)

Откриха как розите да ухаят по-дълго

Учени от Франция, Германия и Китай успяха да дешифрират генома на розата и да открият гените, които отговарят за аромата и цъфтенето.

Провери какво казва "флоралния" хороскоп за характера ти в галерията долу:

Хороскоп на цветята

Това ще позволи на експертите в бъдеще да променят гените и да създават по-дълготрайни, по-красиви и по-ароматни рози.

Откриха как розите да ухаят по-дълго

Учените са проучили вида китайска роза, който е пренесен в Европа от Източна Азия през 18 век. Те са получили една от най-пълните последователности на генома на растението, която е установявана някога. Авторите на изследването са открили над 36 000 гени, кодиращи протеините и биохимическите пътища, координиращи цъфтенето и уханието.

Тяхното откритие създава основа за „нова ера“ в отглеждането на рози.

„Когато отивате на пазара, там откривате рози, които не ухаят. Или в най-добрия случай ухаят на пластмаса“, отбеляза Мохамед Бендхман, един от ръководителите на изследването. „Надявам се, че ще можем да променим как изглеждат и миришат розите, като запазим тяхното ухание по-дълго. Колкото по-дълго те са натопени във ваза, толкова по-малко ухаят“, добави той.

Източник: бгнес
 


Виж ощеНово в Cosmo