Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Отказът от секс укрепва семейните отношения

 

Оценка: (0/5)

Отказът от секс укрепва семейните отношения
 © iStock

Отказът от секс укрепва семейните отношения. До този изненадващ извод са стигнали канадски учени. Тяхното изследване е публикувано в списание Archives of Sexual Behavior.

Най-атрактивните секс фестивали

В първия етап на проучването са се включили 185 души. Оказало се, че тези от тях, които са били готови да жертват секса в името на своя партньор, нежелаещ близост, са били по-удовлетворени от живота. По-малко доволни са били тези, които не са приели отказа. Този извод важи както за мъжете, така и за жените, твърдят учените.

►►► 6 причини защо е добре да си "на сухо"

Във втория етап от изследването са участвали 225 семейни двойки. Учените са оценили готовността на партньора да приеме чуждото мнение. Те са установили, че жените по-силно се нуждаят от партньор, склонен към „сексуална емпатия“. Особено ярко това се наблюдава при двойки, които планират да имат дете.

Източник: бгнес


Виж още



Ново в Cosmo