Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-известните суеверия, свързани с храните

 

Оценка: (0/5)

Най-известните суеверия, свързани с храните

Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от тях се въртят около храната. Много от тези убеждения нямат смисъл и се раждат от страх за непознатото и вяра в магията и шансовете.

Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна, с късмета ни през деня. Foodpanda разгледа най-интересните суеверия, свързани с любимите ни продукти или храни.

Чесън

Чесънът не е просто страхотна добавка за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Чесънът също има мощен възпиращ ефект върху демоните, върколаците и вампирите, ако вярвате в тях.

►►► Странни и забавни суеверия от целия свят

Сол

Разпръсването на сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото е била много скъпа стока - изхабяването на сол е като изгубване на пари. Ако бутнеш солта, единственият начин да обърнете лошия си късмет е да хвърлиш малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.

Спагети

Най-известните суеверия, свързани с храните

Никога не режи спагетите в чинията си, защото така ще отрежеш късмета и дълголетието си.

Яйца

Евреите вярват, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа някои земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да осигурят добра реколта.

Хляб

Ако печеш домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгониш злите сили. Според много старо суеверие е много лош късмет да откриеш дупка в хляб, когато го разкъсаш.

Лук

Ако падне лук върху пода, ще изхвърлиш късмета си. Винаги събирай обелките от лука в отделна торбичка.

Чай

Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности. Друго поверие гласи, че ако слагаш захар, а не мед в чая, никога няма да се омъжиш.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo