Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Манекенките с нормално тегло са най-успешни

 

Оценка: (0/5)

Манекенките с нормално тегло са най-успешни

Моделите, чиито мерки се доближават до тези на обикновените жени, повишават продажбите на дрехи и аксесоари, показва проучване от "Юропиън джърнъл ъф маркетинг".

Макар по традиция манекенките да са изключително слаби, наскоро наложените в редица страни по света забрани на прекалено кльощавите модели може би ще помогнат в бизнеса на модните компании.

Британските учени са извършили серия проучвания върху жени между 18 и 25 години. Те са им дали модни снимки, предназначени за маркетингова кампания. На част от тях моделът е бил в размер 0, а на друга – със среден размер, сходен до мерките на изследваните жени. Оказало се, че когато става въпрос за модни компании, чиито имена не са чували, дамите предпочитат рекламите, в които манекенките са с нормално тегло.

Що се отнася до известните брандове, разлика в мненията не е имало. Самочувствието на жените обаче също се е отразило на мнението им – дамите с по-ниска самооценка определено предпочитали продуктите, рекламирани от жени, чиито тела приличат на техните.

източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo